Gaat u premies afdragen voor de zorgpolis?

Door: SEDW Alkmaar  19-04-2011
Trefwoorden: Verzekeringen, Administratieve Dienstverlening, Assurantien

De regels rondom de zorgverzekering zijn aangescherpt. De veranderingen raken ook u als ondernemer. U kunt namelijk verplicht worden verzekeringspremies af te dragen voor onverzekerde werknemers.

Sommige werknemers uit het buitenland hebben geen zorgverzekering afgesloten, terwijl ze daar wel toe verplicht zijn. Nu gaat de overheid actief op het verzekerd-zijn controleren. Wie geen zorgverzekering afsluit, wordt opgespoord en ontvangt een aanmaning om een verzekering af te sluiten.

Premies afdragen
Heeft u werknemers die in het buitenland wonen, maar bij u in Nederland werkzaam zijn? Dan is het verstandig om vanuit uw zorgplicht als werkgever hen te informeren over de nieuwe regels die vanaf 15 maart 2011 gelden. Want het is ook voor u van belang dat uw werknemers goed verzekerd zijn. Als zij namelijk ook na diverse aanmaningen geen zorgverzekering afsluiten, krijgt u de opdracht de verzekeringspremies af te dragen.

Wij hebben voor u een bericht gevonden in het Engels en Pools dat u uit kunt reiken of op het prikbord in de kantine kunt hangen. Voor uw eigen informatie is er ook een Nederlandse vertaling.


Waardering
De nieuwe regel is misschien ook een mooie aanleiding om eens naar de mogelijkheden van een collectieve verzekering voor uw werknemers te kijken. Neem daarvoor contact op met ons kantoor. Zo'n mooie secundaire arbeidsvoorwaarde wordt vaak enorm op prijs gesteld.

 

Trefwoorden: Administratieve Dienstverlening, Assurantieadviseurs, Assurantiebemiddelaar, Assurantiebemiddelaars, Assurantiekantoren, Assurantien, Geldzaken, Verzekeringen, Verzekeringsadviseur, Verzekeringsadviseurs