Ik ga op reis en neem mee…

Door: SEDW Alkmaar  26-04-2011
Trefwoorden: Verzekeringen, Recreatie, Assurantien

Wij Nederlanders nemen het met de reisverzekering niet zo nauw. Bij korte trips gaat bijna de helft onverzekerd op vakantie. Voor reizen naar het buitenland sluit een kwart geen reisverzekering af.


De trend is dat we steeds vaker met vakantie gaan, maar ook dat de vakanties korter zijn. Juist met dit vakantiepatroon is de doorlopende reisverzekering een uitkomst. U hoeft niets meer te regelen, maar kunt vertrekken wanneer u wilt. U betaalt één premie voor al uw verzekerde vakanties.

Voorkom dubbele dekking
Ga wel altijd eerst na welke dekking u kiest. Veel risico's worden namelijk soms ook door andere verzekeringen gedekt. Medische kosten in het buitenland, bijvoorbeeld, verlies of beschadiging van bagage. Dat geldt ook voor hulp bij autopech en schade ontstaan door bijvoorbeeld een overstroming, aardbeving of onlusten. Als dit al verzekerd is, kunnen die dekkingen achterwege blijven op uw reisverzekering. U bespaart daarmee op uw premie.

Specifieke risico's
Toch zijn er ook heel specifieke risico's die alleen een reisverzekering afdekt. Voor extra kosten bijvoorbeeld bij een reddingsactie. Of voor een langer verblijf op de vakantiebestemming vanwege een staking of natuurramp. Ook voor kosten van speciaal vervoer, zoals de 'gipsvlucht', moet u echt een reisverzekering hebben.

Maatwerk
Wij kunnen voor u nagaan welke risico's al door een van uw andere verzekeringen wordt gedekt. Daar stemmen wij uw reisverzekering nauwkeurig op af. Als u contact opneemt met ons kantoor zorgen wij voor een maatwerkverzekering.


www.sedw.nl//index.phtml?nieuwsid=839

Trefwoorden: Assurantieadviseurs, Assurantiebemiddelaar, Assurantiebemiddelaars, Assurantiekantoren, Assurantien, Recreatie, Vergelijken, Verzekeringen