U staat sterker met een rechtsbijstandverzekering

Door: SEDW Alkmaar  29-03-2011
Trefwoorden: Verzekeringen, Assurantien, Verzekeringsadviseur

Een conflict met uw aannemer over een geplaatste keuken. Een dreigend ontslag. Een 'maatwerk' trouwjapon die niet past. Dit zijn conflicten die met goede gesprekken niet altijd op te lossen zijn. Dan is het de vraag: gaat u uw recht halen of niet?

Dat hangt ervan af, zult u zeggen. Want hoe groot is de schade en hoe duur is een rechtszaak? Een juridisch proces kan namelijk behoorlijk in de papieren lopen. Een advocaat rekent al snel €250,- per uur. Ga maar na wat een heel proces u dan kan kosten. Dan maar van de rechtszaak afzien? Dat zou jammer zijn.

Altijd gratis advies
Met een rechtsbijstandverzekering kunt u rekenen op vrijwel onbeperkte juridische hulp. U bepaalt zelf waar u zich precies voor verzekert. Denk aan consumentenzaken, arbeidsconflicten, woonkwesties, verkeer, belastingen en vermogensbeheer en echtscheiding. Prettig is ook dat u recht heeft op telefonisch advies. Dat is gratis en kan over alle mogelijke conflicten gaan, ook als u die module toevallig niet heeft verzekerd. U kunt dan beter beslissen of u het proces wilt doorzetten of niet.

Advies
Alleen al vanwege de dure advocaatkosten is de rechtsbijstandverzekering een aanrader. De premie per jaar is namelijk lager dan het juristentarief per uur. Neem op met ons kantoor als u wilt u weten welke rechtsbijstandverzekering voor u geschikt is en hoeveel premie u betaalt.

Trefwoorden: Assurantieadviseurs, Assurantiebemiddelaar, Assurantiebemiddelaars, Assurantiekantoren, Assurantien, Rechtbijstand, rechtbijstandverekering, rechtbjstandsverzekering, Verzekeringen, Verzekeringsadviseur, Verzekeringsadviseurs,