Wie betaalt het ouderschapsverlof?

Door: SEDW Alkmaar  26-04-2011
Trefwoorden: Verzekeringen, Administratieve Dienstverlening, Kredieten

Vrouwen nemen vaker ouderschapsverlof op dan mannen. Maar liefst 41% van de vrouwen die daar recht op heeft, kiest voor het ouderschapsverlof. Bij mannen is dat 19%. Maar wie betaalt dat verlof eigenlijk?

U mag als werkende ouder tijdelijk minder te werken om zo meer aandacht te besteden aan de opvoeding van uw kinderen. Volgens een Europese richtlijn heeft u recht op minstens drie maanden onbetaald verlof tot het moment dat uw kind 8 jaar is geworden. Alleen … deze uren worden niet automatisch doorbetaald. Alleen als uw werkgever daarover afspraken heeft gemaakt, kunt u in de verlofperiode salaris verwachten.

Leuke periode
Betaalt uw werkgever het ouderschapsverlof niet (gedeeltelijk) door? Voor u is het dan misschien te duur om een tijd wat meer aan de opvoeding van uw kind te wijden. Jammer, want zo mist u een leuke periode. Of zijn er toch mogelijkheden om het inkomensprobleem op te lossen?

Spaarpot
Neems eens contact met ons op voor advies over deze kwestie. Er zijn verschillende mogelijkheden om een poos minder te werken zonder dat het gezinsbudget daar te veel onder lijdt. Als u al vroeg een spaarpot creëert, bent u al een eind op weg. En bedenk ook dat u minder belasting betaalt als u niet of weinig werkt.


www.sedw.nl//index.phtml?nieuwsid=840

Trefwoorden: Administratieve Dienstverlening, Geldzaken, Kredieten, Kredietverstrekking, Levensverzekeringen, Lijfrente, Sparen, Vermogenbeheer, Vermogensbeheer, Verzekeringen, Verzekeringsadviseur