HISWA 2009 geeft watersportbranche positieve impuls

Door: Sedw Watersport  09-04-2009
Trefwoorden: Hypotheek, Producten, VerzekeringDankzij de goede verkopen op HISWA 2009 zien exposanten het komende seizoen vol optimisme tegemoet. De watersportbeurs die afgelopen week in Amsterdam RAI plaatsvond, trok 50.304 bezoekers die volop investeerden in boten en nautische accessoires. Daarmee geeft de watersportbeurs, als graadmeter voor de hele branche, een positief signaal af voor de komende maanden.
“Onder de 350 exposanten die op de HISWA dit jaar ruim 620 boten en duizenden producten tentoonstelden heerste een hele positieve stemming. In alle segmenten die op de beurs vertegenwoordigd waren, werden opvallend goede zaken gedaan. De daling van 15% in het bezoekersaantal ten opzichte van vorig jaar is geheel in lijn met wat andere watersportbeurzen in Nederland en in het buitenland sinds oktober hebben laten zien, maar heeft geen enkele afbreuk gedaan aan het succesvolle commerciële verloop van deze beurs voor de exposanten,” vertelt beursmanager Joke Ekelschot.

“Een absolute opsteker deze beurs”, aldus Ronald van der Heijden van VanDerHeijden Steelyachts. ”Met voorzichtige verwachtingen zijn we aan de beurs begonnen, maar met twee verkochte luxe motorjachten en acht proefvaarten met potentiële kopers kunnen wij terugkijken op een zeer geslaagde HISWA,” aldus de exposant van het grootste schip op de beurs.

De aanbieders van sloepen zien na een rustig najaar het komende seizoen vol vertrouwen tegemoet: “De belangstelling voor sloepen trekt zichtbaar aan. Je merkt dat mensen weer in de stemming komen om te gaan varen en daar graag geld voor vrijmaken,” aldus Jerry Schuiten van Interboat Sloepen en Cruisers.

Ook de toeleveranciers sloten de beurs met een zeer bevredigend gevoel af. Volgens Thierry Batenburg van Dometic was de kwaliteit van het publiek van de HISWA nog beter dan andere jaren: “De hele week kregen wij bezoekers op de stand die zeer gericht op zoek waren naar kwalitatief hoogwaardige accessoires om hun bestaande boot te upgraden.” Anita Menken van Brunswick Netherlands BV is eenzelfde mening toegedaan: “Onze dealers die hier de hele week op de stand hebben gestaan, hebben veel serieuze contacten gelegd die naar verwachting resulteren in een goede spin-off voor de verkoop in de komende weken.”

Daysailers populair
Vanaf de steiger met de grote zeiljachten waren de geluiden eveneens positief. Marnix Hameeteman van Nova Yachting: “Wij merken wel dat mensen iets langer nadenken over de aanschaf van een zeiljacht, maar zien ook dat ze zich juist bewust worden van het feit dat je van het leven moet genieten zolang het nog kan. Daarbij investeren ze nu liever in een waardevaste boot dan dat ze hun geld op de bank laten staan is onze ervaring.”

De aanbieders van open zeilboten en catamarans waren zeer te spreken over de dynamische sfeer in hun hal. “De Water Fun Zone met allerlei watersportactiviteiten maakt de HISWA voor jongeren een stuk aantrekkelijker,” vindt Gunnar Larsen van Nacra Europe. Voor het eerst dit jaar was er een Daysailers Paviljoen. “Dit initiatief is ons buitengewoon goed bevallen”, aldus Ale Bok van Noflik Sailing. “We hebben zoveel positieve reacties van de bezoekers gehad op onze presentatie hier. Een betere start voor het komende vaarseizoen hadden we ons niet kunnen wensen.”

Winnaars HISWA Boot van het Jaar en Innovatieprijs
Op de openingsdag van de HISWA is de Vivante 43 Cabrio Cruiser van Vivante Yachts uit Sneek uitgeroepen tot HISWA Boot van het Jaar 2009. De HISWA Innovatieprijs ging naar het bedrijf Roschmarine voor hun Trudesign kunststof afsluiter met sensor.

HISWA te water 2009
HISWA te water 2009, georganiseerd door HISWA Multimedia in Driebergen, vindt plaats van dinsdag 1 tot en met zondag 6 september 2009 in Marina Seaport IJmuiden. De volgende editie van de HISWA Amsterdam Boat Show in Amsterdam RAI staat voor dinsdag 2 tot en met zondag 7 maart 2010 op het programma.


Voor de (plezier)vaartuigverzekering of scheepshypotheek van uw op de HISWA of elders gekochte vaartuig kunt u terecht  bij SEDW Watersport.


SEDW Watersport

Trefwoorden: Boot, Boten, Brunswick, Catamaran, Catamarans, Cruisers, Daysailers, Dealers, Demetic, Financiering, Hiswa, Hypotheek, Interboat, Pleziervaartuig, Pleziervaartuigverzekering, Producten, Scheepshypotheek, Sloepen, Vaartuig, Verzekering, Vivante, Watersport, Watersportbeurs, Watersportbranche, Watersportverzekering, Yachting, Zeilboten,