Hoppen tussen waddeneilanden

Door: Sedw Watersport  26-05-2009
Trefwoorden: Arrangementen, Overnachten, Deelnemen

Hoppen tussen waddeneilanden
Eilandhoppen tussen Texel, Vlieland, Terschelling en Ameland
Voor toeristen die de Waddeneilanden bezoeken is een dienstregeling ontstaan die een zeilende veerdienst onderhoudt tussen Texel, Vlieland, Terschelling en Ameland. De veerdienst zal actief zijn tussen 6 juli en 21 augustus. Dit biedt toeristen de mogelijkheid om binnen één week alle vier Waddeneilanden te bezoeken. De veerdienst wordt verzorgd door een historisch zeilschip uit 1889.
De initiatiefnemers van ‘Eilandhopper’, Jurriaan Hartog en Tsjerk Hoekstra, hebben in samenwerking met Stayokay enkele arrangementen samengesteld. Zodat de ‘hoppers’ op de eilanden in de hostels kunnen overnachten. Uiteraard is het voor passagiers ook mogelijk om te overnachten aan boord van de Willem Jacob, maar de tochten worden los verkocht; blijven slapen is een optie.

Actief deelnemen
De routes en vertrektijden van de dienstregeling zijn op het getij afgestemd, omdat sommige trajecten bij laag water niet bevaarbaar zijn. Ook wordt er optimaal gebruik gemaakt van de getijstroom, zodat de ‘Eilandhoppers’ maximaal zeilplezier hebben. De hoppers nemen actief deel aan het zeilen en helpen bij veel handelingen aan boord. Het is de sport er te komen zonder de motor te hoeven starten.

Meer informatie en het vaarschema vindt u op http://www.eilandhopper.nl .

Boekentip: 43 Waddeneilanden in één boek
http://www.watersportalmanak.nl/artikel/vaarroutes-boeken

Origineel artikel
http://www.watersportalmanak.nl/nieuws/45885-eilandhoppen-tussen-texel-vlie
http://www.sedwwatersport.nl/Nieuws_Nieuwsberichten_I.htm 
http://www.antarisfinanceandinsurance.com/Nieuws_Nieuwsberichten_I.htm

 

Voor een voordelige pleziervaartuigverzekering en/of -financiering:
SEDW Watersport - verzekeringen en hypotheeken voor uw boot
Antaris Finance and Insurance - scheepsverzekering en scheepshypotheek voor uw boot

Voor al uw overige verzekeringen:
SEDW - voor al uw assurantiën en financieringenTrefwoorden: Actief, Arrangementen, Bezoeken, Deelnemen, Getijstroom, Historisch, Hoppen, Hostels, Overnachten, Toeristen, Veerdienst, Wadden, Waddeneilanden, Zeilende, Zeilschip,