Politie controleert watersport op de weg

Door: Sedw Watersport  14-05-2009
Trefwoorden: Onderdelen, Watersport, Boten

Het Korps landelijke politiediensten (KLPD) heeft zaterdag 2 mei 2009 op vier locaties 40 recreatievaartuigen, vervoerd over de openbare weg, gecontroleerd. De boten, watersport motoren en onderdelen daarvan zijn gecontroleerd op legaliteit en de combinaties waarmee het transport plaatsvond op technische staat.
In 11 gevallen is er een overtreding vastgesteld. Er zijn geen gestolen goederen aangetroffen. In een aantal gevallen, waaronder het rijden zonder het vereiste rijbewijs, is proces-verbaal opgemaakt.

Samenwerking met waterpolitie
De controles zijn uitgevoerd door de Waterpolitie en de Verkeerspolitie van het KLPD met als doel om samenwerking en opsporing op het gebied van diefstal en heling van (recreatievaartuigen), scheepsmotoren en onderdelen daarvan, alsmede trailers en technische staat van het transport over de weg gestalte te geven.

Over het algemeen waren de recranten die hun vaartuig te water gingen laten positief over de controle. Zij zagen in dat als hun boot gestolen zou zijn dat de politie dan er direct achter zou komen op deze manier.

Preventieve controle op watersport
De Waterpolitie kon preventief adviezen geven over de onvolkomenheden die zijn aangetroffen voordat de boot te water zou worden gelaten. Het ging hier over het algemeen overtredingen met betrekking tot registratie(tekens) en vaarbewijzen. Aangezien de boten nog op het ‘droge’ lagen is hier waarschuwend tegen opgetreden.

De controles vonden plaats op de openbare weg in de nabijheid van jachthavens en te-water-laatplaatsen in de omgeving van Zutphen, Maasbracht, Tiel en Nijmegen en zullen in de toekomst een vervolg krijgen.


Origineel artikel
http://www.sedwwatersport.nl/Nieuws_Nieuwsberichten_I.htm
http://www.antarisfinanceandinsurance.com/Nieuws_Nieuwsberichten_I.htm
http://www.watersportalmanak.nl/nieuws/47859-politie-controleert-watersport

SEDW Watersport verzeker en financier je boot

 

Trefwoorden: Boten, Gestolen, Goederen, Jachthavens, Klpd, Korps Landelijke Politiediensten, Legaliteit, Motoren, Nabijheid, Onderdelen, Overtreding, Preventief, Recreatievaartuigen, Te-water-laatplaatsen, Vaartuig, Waterpolitie, Watersport, Weg,