Nuttig financieringsinstrument in roerige financiële tijden

Nuttig financieringsinstrument in roerige financiële tijden van Activum Finance

Door: Activum Finance  07-11-2008
Trefwoorden: Mkb, Financiering, Finance

Financial lease laat liquiditeiten en investeringsruimte van ondernemers in stand

Amstelveen, 7 november 2008 – Met banken die steeds minder bereidwillig zijn om nieuwe investeringen van Nederlandse ondernemingen te financieren is het zinvol om bij de aanschaf van bedrijfsmiddelen financial lease als financieringsinstrument in te zetten.

Financial lease
Financial lease is geschikt voor een breed scala aan bedrijfsmiddelen. Het financieringsinstrument is inzetbaar voor personen- en bedrijfswagens, machines, hardware, vaartuigen, maar ook voor vastgoed en windturbines. Zowel nieuw als jong gebruikt. Casper Barendse, directeur van Activum Finance, ziet veel kansen in de huidige markt. Al jaren groeit financial lease als financieringsvorm binnen de zakelijke markt voor kredietverstrekking. Er zijn diverse aanbieders in de markt, maar tot op heden ontbrak het cliënten in het MKB vaak aan inzicht waar ze voor de financiering van bepaalde bedrijfsmiddelen het beste terecht kunnen.

Financial lease biedt ondernemingen diverse voordelen, zoals afschrijving op de investering, vaste rente, het laten meelopen van de lasten met het economisch verbruik en de mogelijkheid de maandlasten te verlagen door een slottermijn op te nemen. Er hoeven geen ingewikkelde zekerheden te worden verstrekt, zoals aandelen, vorderingen of borgstellingen. Het gefinancierde bedrijfsmiddel vormt in eigenlijk alle gevallen zélf de zekerheid van de financiering. Tenslotte is er een zeer groot voordeel te vinden in de doorlooptijd van de financieringsaanvraag; die is buitengewoon veel korter dan bij de aanvraag van een bancaire lening.

Basel II
Basel II maakt dat het voor een financiële instelling aantrekkelijker is om op deze wijze financieringen aan te bieden. Bij een goede dekking van het krediet door het bedrijfsmiddel zelf heeft de bank minder kapitaalbeslag. Ook zijn de rentetarieven aantrekkelijk. Financiële instellingen kunnen door hun kennis van bedrijfsmiddelen goed inschatten wat de waarde van een te financieren bedrijfsmiddel als zekerheid is. De rentetarieven zijn hierdoor vaak scherper dan bijvoorbeeld een rekening courant krediet.

Activum Finance
Activum Finance neemt een tussenrol in bij het tot stand brengen van financial lease overeenkomsten tussen ondernemingen, leveranciers van bedrijfsmiddelen en de financiers. Activum Finance is een onderneming van de Professional Groep uit Amstelveen en wordt geleid door Casper Barendse. Doordat met een ruim aanbod van Nederlandse leasemaatschappijen afspraken zijn gemaakt, kan Activum Finance snel zien welke financier de aantrekkelijkste match oplevert voor een cliënt. Dat levert de cliënt naast een scherp tarief ook een aanzienlijke tijdwinst op.

Noot voor de redactie, niet voor publicatie:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Activum Finance
mr. Casper J. Barendse, directeur,
T 020 788 33 00
E info@activum-finance.nl
W www.activum-finance.nl

Trefwoorden: Bedrijfsfinanciering, Finance, Financial Lease, Financiering, Kredietverlening, Leasing, Mkb