LOGICACMG GAAT vluchtbesturingssysteem voor nieuwe Aeolus weersatelliet Ontwikkelen

Door: Logica Nederland  07-02-2006
Trefwoorden: It, Ruimtevaart, Weersatelliet

6 februari 2006 - LogicaCMG is door het Europese Ruimtevaart Agentschap ESA uitgekozen om de software te ontwikkelen voor het vluchtbesturingssysteem van de Aeolus satelliet. Vanuit de ruimte verschaft de Earth Explorer ADM-Aeolus (Atmospheric Dynamics Mission) een totaalbeeld van windpatronen. Daarmee verbetert de kwaliteit van weersvoorspellingen en draagt het bij aan ons begrip van atmosferische dynamiek en klimatologische processen. LogicaCMG maakt eveneens melding van de succesvolle ingebruikname van een nieuwe generatie vluchtleiding software die toekomstige missies van Europa’s grootste wetenschappelijke satelliet, XMM-Newton, meer rendabel zal maken.

Michael Jones, hoofd van de afdeling Missie Data Systemen van ESOC: “De vluchtbesturingssystemen van de Earth Explorer missies profiteren enorm van de investeringen van het afgelopen decennium in SCOS-2000, ESA’s generieke technologie voor vluchtbesturing. Dit geldt ook voor Aeolus, dat gebruik maakt van de kennis die is opgedaan in eerdere projecten. We hebben het volste vertrouwen in de kennis en ervaring van LogicaCMG. Eerder dit jaar vroegen we ze daarom om de nieuwe versie van SCOS-2000 te ontwikkelen”.

In een reactie op het verkrijgen van de Aeolus opdracht laat Simon O’Leary, manager satellite control developments bij LogicaCMG, weten: “Wij zijn al langer betrokken bij de ontwikkeling van belangrijke onderdelen van meerdere weersatellieten van ESA, waaronder Envisat and GOCE. We zijn dan ook blij te mogen helpen bij de uitdagende en innovatieve Aeolus missie. De ontwikkeling van het oorspronkelijke XMM-Newton control centre was een van de belangrijkste projecten van LogicaCMG in de jaren negentig. Dit vernieuwingsproject zal astronomen in Europa tot ver in het komende decennium van dienst zijn. Het versterkt tevens onze goede relatie met ESA.”


Trefwoorden: It, Ruimtevaart, Weersatelliet

Contact Logica Nederland

Website - Geen ingevoerd

E-mail - Geen ingevoerd

Deze pagina afdrukken

Share