Iens Boswijk neemt eerste parkeerplaats voor draadloos werken in gebruik

Iens Boswijk neemt eerste parkeerplaats voor draadloos werken in gebruik van Porter Novelli

Door: Porter Novelli  17-04-2007

Uit recent onderzoek van MetrixLab in opdracht van KPN blijkt dat mkb’ers per week gemiddeld
13 uur elders werken dan op de vaste werkplek. Favoriet is werken bij de klant (70%), gevolgd door werken bij een tankstation of wegrestaurant (52%). Bij voorkeur versturen en bekijken mkb’ers daar hun e-mails (86%), zoeken ze klantgegevens via internet (46%) of bekijken ze bedrijfsgegevens, zoals de voorraad (44%). Ook online afspraken inplannen scoort hoog (34%), bijvoorbeeld tussen twee afspraken in of als er file staat. Onderweg draadloos zakendoen biedt ondernemers de mogelijkheid hun tijd efficiënt te besteden.

Service
KPN en Total komen nu aan de wensen van ondernemers tegemoet met speciale parkeerplaatsen waarop een ondernemer draadloos kan werken. Dit kan bijvoorbeeld met een Mobiel Internet Kaart van KPN in zijn laptop óf via de HotSpots van KPN die op de Total-tankstations aanwezig zijn.
Een speciaal ontworpen parkeerbord geeft aan dat de parkeerplek gereserveerd is als draadloze werkomgeving. De parkeerplaats wordt getest in een pilot van drie maanden. KPN en Total hebben de intentie uitgesproken om, als de proef succesvol is, in 2007 meerdere tankstations uit te rusten met parkeerplaatsen voor draadloos zakendoen.

‘We willen meer zijn dan louter een plek waar de automobilist komt tanken’, aldus Wolfgang Fritze, directeur Retail bij Total. ‘De behoeften van reizigers veranderen, zo willen zij hun tijd in toenemende mate efficiënter besteden. En willen ze vaker niet alleen onderweg lekker, snel en gezond eten, maar ook werken. Daarom bieden we met Total Aurora de grootste en meest complete shop van Nederland met verse waren, verantwoorde producten en een mediterrane uitstraling. Voor ons staat tegemoetkomen aan de wensen van de automobilist centraal. De introductie van parkeerplaatsen voor draadloos werken is dan ook een logische volgende invulling hiervan.’

Dichtbij de ondernemer
Albert Vergeer, commercieel directeur MKB van KPN: ‘Wij zoeken continu naar nieuwe manieren om de ondernemer nog beter van dienst te kunnen zijn. We willen het voor ondernemers steeds gemakkelijker maken om overal draadloos te werken. Uiteraard met de betrouwbaarheid die ze van ons gewend zijn. Met de speciale parkeerplaatsen voor draadloos zakendoen op de Total-tankstations vullen we de behoefte van de klant om onderweg zaken te doen nog weer beter in.’