Paul de Leeuw lanceert Stichting Haarwensen

Door: Amc  01-04-2008
Trefwoorden: Kinderen, Ziekenhuis, Verpleegkundige

Paul de Leeuw lanceert Stichting Haarwensen

Paul de Leeuw zal maandag 7 april de eerste gratis pruik uitreiken aan een patiëntje van het Emma Kinderziekenhuis AMC. De feestelijke overhandiging vormt het officiële startsein voor de activiteiten van de stichting Haarwensen, een initiatief van kapster Yvonne de Boer. Haarwensen is opgericht om pruiken te verschaffen aan kinderen die daar - op medische indicatie - recht op hebben, maar aanlopen tegen de hoge kosten.

In mei 2007 gaf de toen twaalfjarige Ischa Snoeis in een tv-show van Paul de Leeuw te kennen dat ze haar paardenstaart wilde wegschenken aan een ziek kind. Kapster Yvonne de Boer, eigenaar van kapsalon Hairtrends in het AMC, nam de staart in ontvangst en beloofde er een pruik van te maken. Tot haar eigen verbazing bracht de post in de daarop volgende maanden bijna dagelijks staarten van andere meisjes en vrouwen, die hun haar óók wilden weggeven. Van al die weggeschonken lokken - van blond, bruin, rood tot diep zwart – heeft ze inmiddels 40 pruiken laten maken. Bovendien richtte Yvonne de Stichting Haarwensen op. De lancering daarvan op 7 april valt samen met de dag waarop haar kapsalon 25 jaar bestaat.

Die feestelijke startbijeenkomst vindt plaats van 13.30 tot 15.30 uur op het centrale plein in het AMC. Na de officiële overhandiging van de eerste pruik aan een patiëntje van het Emma Kinderziekenhuis AMC, de dertienjarige Milou, zullen de eerste oorkondes worden uitgereikt aan mensen die een pruik hebben 'geadopteerd'. Dat wil zeggen: geld hebben gedoneerd om een pruik te laten maken. Zulke donaties zijn meer dan welkom, want met het aanmeten van een pruik, de maakkosten en het noodzakelijke onderhoud is gemiddeld zo’n tweeduizend euro gemoeid.
De 40 pruiken van 'ingezonden' haar staan in het AMC inmiddels geëtaleerd in een speciaal ontworpen vitrinekast op wieltjes, zodat kinderen van verschillende afdelingen ze goed kunnen bekijken alvorens er eentje uit te kiezen.

In aansluiting op het officiële gedeelte van het programma zal de band IOS ('Is Ook Schitterend'), ambassadeur van de stichting Haarwensen, belangeloos een concert verzorgen. Eregast van de bijeenkomst is Ischa Snoeis, het eerste meisje dat haar paardenstaart afstond.


Voor aanmelding voor de bijeenkomst of voor aanvullende informatie kunt u contact opnemen met de afdeling Voorlichting van het AMC, Edith Gerritsma, Connie Engelberts of Andrea Hijmans, wetenschapsvoorlichters. Telefoon (020) 566 29 29.

Voor meer nieuws: www.amc.nl en www.haarwensen.nl

Trefwoorden: Haarwensen, Kinderen, Medische Indicatie, Verpleegkundige, Ziekenhuis

Contact Amc

Website - Geen ingevoerd

E-mail

Deze pagina afdrukken

Share