AMERICA TODAY GAAT DEELS OVER IN ANDERE HANDEN

AMERICA TODAY GAAT DEELS OVER IN ANDERE HANDEN van America Today / At

Door: America Today / At  13-11-2006

AMERICA TODAY GAAT DEELS OVER IN ANDERE HANDEN

 

Excellent Retail Brands heeft op 1 november 2006 een meerderheidsbelang verworven in America Today.

 

Excellent Retail Brands (ERB) is een samenwerkingsverband van de Cool Cat Fashion groep (winkel formules Cool Cat en Wonder Woman) en enkele professionele investeerders. Door deze  samenwerking ontstaat een unieke combinatie van investeringsmaatschappij en een professioneel samenwerkingsplatform op retail gebied. ERB investeert in ondernemingen in de Mode-detailhandel met een netto omzet  vanaf 20 mio euro. Doelstelling van ERB is door het ter beschikking stellen van de faciliteiten van Cool Cat Fashion groep op het gebied van winkelverwerving, inkoop en financiering, een versnelling in de groei van de overgenomen ondernemingen te realiseren.

 

America Today is opgericht in 1989. Destijds was het de opzet de grote, bekende Amerikaanse kledingmerken als Levi’s, Timberland, Calvin Klein en Eastpak tegen de laagst mogelijke prijs in Nederland te verkopen.

De laatste jaren is het accent meer en meer komen te liggen op het ontwikkelen en op de markt brengen van jeans en vrije tijdskleding onder het eigen private label America Today.

 

America Today beschikt thans over tweeëntwintig winkels, waarvan er drie in Amsterdam zijn gevestigd en één in Antwerpen. De ambitie van America Today is uit te groeien naar een keten van tenminste 50 winkels in Nederland en het stapsgewijs openen van winkels in de ons omringende landen. In februari verwacht America Today een winkel te openen op Schiphol Airport. Andere nieuwe vestigingen zijn binnenkort te verwachten in Maastricht, Hoofddorp, Tilburg en enige andere belangrijke steden in Nederland en België

 

De winkelketen werd vier jaar geleden van Maxeda (voorheen VendexKBB) overgenomen door een groep aandeelhouders onder aanvoering van de huidige directeur van America Today de heer Theo Houtman.  De heer Houtman gaat als directeur/ mede eigenaar van de succesvolle formule de toekomstige (inter-)nationale groei leiden.

 

 

 

 

 

Noot voor de redactie (niet voor publicatie)
Meer informatie en eventueel beeldmateriaal is op verzoek beschikbaar:

AT B.V./ America Today                                                                   

De heer Theo Houtman

Telefoon: 020 – 560 26 14                   

E-mail: info@america-today.com