Aon strategische partner uitbreiding Panamakanaal

Door: Aon Nederland  26-10-2006
Trefwoorden: Panamakanaal

Chicago, 26 oktober 2006 - Een van de grootste technologische wereldwonderen ondergaat een ingrijpende facelift. Aon is erbij betrokken als een belangrijke strategische partner.

Afgelopen zondag hebben de Panamezen in een referendum met overweldigende meerderheid ingestemd met een plan ter waarde van vijf miljard dollar om het negentig jaar oude Panamakanaal te moderniseren. Aon is als verzekeringsmakelaar en adviseur op het gebied van risicomanagement werkzaam voor de Panama Canal Authority.

De uitbreiding van het 81 kilometer lange kanaal is gepland voor begin volgend jaar. Het is de bedoeling om de capaciteit van het kanaal te verdubbelen door toevoeging van een derde complex met sluizen. Deze zijn 40% langer en 60% breder dan de momenteel gebruikte sluizen. De uitbreiding dient in 2014 voltooid te zijn.

De afgelopen eeuw is de omvang van vrachtschepen bijna verdriedubbeld, waardoor veel moderne schepen te groot zijn om de sluizen van het kanaal te passeren. Deze schepen moeten nu om Zuid-Amerika heen varen om de Grote Oceaan te bereiken. De uitbreiding van het kanaal zal de scheepvaartsector aanzienlijke tijd- en kostenbesparingen opleveren, terwijl er voor Panama duidelijk hogere inkomsten in het verschiet liggen.

"De Panama Canal Authority heeft Aon betrokken bij de planning voor deze uitbreiding," aldus Paul Bitner, Managing Director van het Aon Global Large Corporation Segment in Latijns-Amerika. "We werden gevraagd te assisteren bij de evaluatie van risico's die de voltooiing van het project in gevaar zouden kunnen brengen. Onze relatie met de Panama Canal Authority heeft zich steeds verder ontwikkeld, van onze aanvankelijke rol als verzekeringsbemiddelaar tot een relatie als vertrouwde partner en adviseur op het gebied van strategische risico's."

Trefwoorden: Panamakanaal

Contact Aon Nederland

Website - Geen ingevoerd

E-mail - Geen ingevoerd

Deze pagina afdrukken

Share