Onderzoek bewijst snelle ROI voor gebruikers Hitachi Content Archive Platform

Door: Hitachi Data Systems  05-05-2009
Trefwoorden: Opslag, Archivering, Databeheer

Amsterdam, 4 mei 2009 - Hitachi Data Systems, dochterbedrijf van Hitachi Ltd. en wereldwijd leverancier van service oriented storage-oplossingen, heeft een enquête gehouden onder gebruikers van het Hitachi Content Archive Platform (HCAP). Het wereldwijde onderzoek naar gebruikerservaringen van het platform heeft geleid tot positieve resultaten. Belangrijke conclusie is dat 55 procent van de HCAP-klanten binnen twaalf maanden hun investering heeft terugverdiend.

Voor 46 procent van IT-organisaties is consolidatie van opslag de belangrijkste factor voor de aankoop van het platform. Zo'n 69 procent van de organisaties heeft ruim dertig procent van hun data gemigreerd van primaire schijven naar Hitachi's Content Archive Platform. Opvallend is ook de diversiteit van verschillende klanten, die gebruik maken van de HCAP-omgeving. Verticale markten, waarin het platform goede resultaten heeft behaald, zijn onder andere de gezondheidszorg, overheid, financiële diensten, energie- en nutsbedrijven.


"De enorme groei van ongestructureerde gegevens en de noodzaak voor bedrijven 'meer doen met minder' maken archivering en langetermijnbeheer van data tot kritische elementen in het ontwerp en de performance van storage-infrastructuur," zegt Maarten Paddenburg, country manager van Hitachi Data Systems Nederland. "Wereldwijd boeken klanten positieve resultaten met het Hitachi Content Archive Platform. Het biedt een kosteneffectief en eenvoudig end-to-end-archiveringssysteem, dat voldoet aan de belangrijkste vereisten voor de archivering op lange termijn zoals authenticatie, duplicatie, schaalbare prestaties en capaciteit."

Stadsarchief Amsterdam (SAA) heeft met behulp van het Hitachi Content Archive Platform een Digitaal Bewaar Depot (DBD) gerealiseerd, waarmee opslagcapaciteit is vergroot naar ruim 27 terabytes. Het bewaardepot kan uiteindelijk doorgroeien tot 247 petabyte. Naast de uitbreiding van de opslagcapaciteit biedt HCAP tevens garanties voor het duurzaam bewaren van de archiefstukken. “Wij stappen nu met de historie de toekomst in”, zegt Hoofd ICT Bert Nijhoff van Stadsarchief Amsterdam. “Met de snelle toename van digitaal gevormde archiefstukken en de veranderende wet- en regelgeving zochten wij naar een schaalbare, maar vooral duurzame oplossing. Data Matters, onze IT-partner, adviseerde ons de HCAP-oplossing van HDS.”-------------------Voor meer informatie

Hitachi Data Systems

Rob Hilterman

Tel. 020-6509000

E-mail: rob.hilterman(at)hds.comWhizpr

Jarka Bloemberg

Tel. 0317 410 483

E-mail: hds(at)whizpr.nl

Trefwoorden: Archivering, Databeheer, Opslag

Contact Hitachi Data Systems

Website - Geen ingevoerd

E-mail

Deze pagina afdrukken

Share