Paques winnaar Care & Profit Prize 2006

Door: Ing Bank Nederland  09-10-2006
Trefwoorden: Awards

Paques B.V. uit Balk is de winnaar van de Care & Profit Prize 2006. Het bedrijf, dat industriële installaties levert voor zuivering van afvalwater en gassen, ontving de prijs gisteravond uit handen van Pieter Jan van den Brink, directeur ING Bank, verantwoordelijk voor de divisie Mid Corporates. De Care & Profit Prize 2006 is dé nationale prijs voor maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO), die een keer in de twee jaar wordt uitgereikt door ING Bank en Good Company. De prijs is een ruwe diamant en het bedrijf mag zich de komende twee jaar de ‘beste maatschappelijk verantwoorde onderneming van Nederland’ noemen.

Paques is een internationaal werkend, professioneel bedrijf dat sinds de vroege jaren 1980 hoog kwalitatieve, kostenefficiënte zuiveringssystemen ontwikkelt voor water en gas. Daarbij maakt zij gebruik van innovatieve biotechnologie. Deze combinatie van innovatie en duurzaamheid is gestoeld op idealisme en overtuiging. Sinds 1997 is Paques ook actief in China, een land met grote milieuproblemen. Hier is recent een nieuwe biologische technologie geïntroduceerd voor de verwijdering van SO2 uit rookgassen. Paques heeft niet alleen veel aandacht voor profit en planet, maar ook voor het personeelsbeleid en de omgang met stakeholders. Het bedrijf heeft goede structuren binnen de eigen organisatie aangebracht, en weet zaken op basis van monitoring en meting te verbeteren.

“Paques is de winnaar omdat het klanten in de gelegenheid stelt om economische vooruitgang en ecologische verantwoordelijkheid te combineren. Hiermee liet het de overige genomineerden, van wie de inzendingen ook van hoge kwaliteit waren, achter zich.”, aldus Pieter Jan van den Brink, directeur ING Bank Nederland, verantwoordelijk voor de divisie Mid Corporates. “De ING Bank heeft, als onderdeel van de ING Groep, een lang verleden in het maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO). We zijn ervan overtuigd dat ondernemerschap en maatschappelijk verantwoord ondernemen uitstekend samengaan. Paques is daar een uitstekend voorbeeld van.”

De overige genomineerden waren:
1) Unica Installatiegroep B.V. te Zwolle, installatiebedrijf,
2) Stichting Bruggerbosch te Enschede, psychocheriatrisch verpleeghuis,
3) Eco-Point International B.V. te Halsteren, producent van ecologisch verantwoorde reinigingsmiddelen,
4) Van Gansewinkel Regio Limburg te Echt, afvalverwerking en recycling,
5) AgroFair Europe B.V. te Barendrecht, importeur en distributeur van (biologisch) tropisch, Fairtrade fruit.

Trefwoorden: Awards

Contact Ing Bank Nederland

Website - Geen ingevoerd

E-mail

Deze pagina afdrukken

Share