Stora Enso benoemt Jouko Karvinen tot nieuwe CEO

Door: Stora Enso Nederland  18-10-2006
Trefwoorden: Personalia

Stora Enso Oyj Beursbericht 17 oktober 2006, 10.00 GMT

Stora Enso's Raad van Commissarissen heeft Jouko Karvinen, M.Sc. (Eng.), benoemd tot de nieuwe Chief Executive Officer (CEO) van Stora Enso. Hij komt in dienst bij het bedrijf op 1 januari 2007 en zal de positie van CEO innemen na de Jaarlijkse Algemene Vergadering (Annual General Meeting - AGM) van 29 maart 2007. Karvinen is momenteel CEO van Philips’ divisie Medical Systems en lid van de Raad van Bestuur van Koninklijke Philips Electronics.

"De Raad van Commissarissen is verheugd dat Jouko Karvinen bij Stora Enso komt als Chief Executive Officer. Hij brengt wereldwijde ervaring mee, een sterke betrokkenheid bij innovatie en een staat van dienst van verbeterende winstgevendheid van de businesses die hij heeft geleid", zegt Claes Dahlbäck, voorzitter van Stora Enso’s Raad van Commissarissen.

"Jouko heeft laten zien dat hij de bekwaamheid heeft een organisatie te leiden naar het leveren van resultaten door acquisities, operationele verbeteringen, innovatie en het opbouwen van klantenloyaliteit."

Karvinen, geboren in 1957, behaalde de graad van Master of Science in Electronica en Industriële Economie aan de Tampere Universiteit voor Technologie in Finland. Hij heeft een carrière van 25 jaar in industriële automatisering en, meer recent, gezondheidstechnologie in business-to-business markten.

Hij trad in dienst bij Koninklijke Philips in 2002 om leiding te geven aan de divisie Medical Systems na vier acquisities in de VS. In 2005 bedroegen de opbrengsten van de divisie EUR 6,3 miljard. Voordat hij overstapte naar Philips was hij verantwoordelijk voor de automatiseringsdivisie van ABB Group Ltd. Tijdens zijn werk voor ABB Group bekleedde hij diverse internationale posities en was hij lid van de ABB Group Executive Committee van 2000 tot 2002.

"Ik ben zeer enthousiast om deel te gaan uitmaken van de industrie voor bosbouwproducten en van een van de leidende spelers in deze markt, Stora Enso. Het is een eer Jukka Härmälä op te volgen als CEO. Samen met het team van Stora Enso heb ik zin in de uitdaging om door te gaan met de ontwikkeling van Stora Enso en haar prestaties verder te verbeteren ", zegt Jouko Karvinen.

Jukka Härmälä zal afstand doen van de positie van CEO na de AGM van 29 maart 2007. Hij zal doorgaan met het uitvoeren van speciale opdrachten aangegeven door de Raad van Commissarissen van Stora Enso tot eind augustus 2007.

"Ik wens Jouko het allerbeste in zijn nieuwe rol van CEO van Stora Enso. Ik ben blij dat ik het bedrijf in goede handen kan achterlaten. En ik ben er zeker van dat de drijfveer tot verbetering zal blijven bestaan onder het leiderschap van de nieuwe CEO", aldus Jukka Härmälä.

Trefwoorden: Personalia

Contact Stora Enso Nederland

Website - Geen ingevoerd

E-mail - Geen ingevoerd

Deze pagina afdrukken

Share