Steun voor minister Verburg vanuit de markt

Steun voor minister Verburg vanuit de markt van Total Identity

Door: Total Identity  07-07-2009
Trefwoorden: Duurzaamheid, Packaging

Minister Verburg sprak maandag 29 juni de ambitie uit de Nederlandse voedselproductie en -consumptie te verduurzamen op alle denkbare aspecten. Een groep ondernemers - DSM, Food Valley, EPEA, Vermeulen | Total Identity, Cradle to Cradle Community en LDA - werken inmiddels vanuit eenzelfde ambitie aan duurzame producten, grondstoffen en verpakkingen.

Het verduurzamen van de voedselproductie en -consumptie, betekent dat alle onderdelen van de keten moeten worden aangepakt, maar bovenal, dat de consument moet worden verleid tot duurzame voedselconsumptie.

Verpakkingen spelen in beide gevallen een belangrijke rol. Enerzijds moeten verpakkingen milieuvriendelijk zijn, zodat deze duurzame producten recht doen. Door te kiezen voor verantwoorde materialen, inkten en productieprocessen, wordt de ecologische impact (footprint) kleiner.
Anderzijds spelen verpakkingen een rol in het informeren en verleiden van de consument. Duurzame producten moeten herkenbaar worden, maar moeten er tegelijkertijd minstens zo aantrekkelijk uitzien als het ‘reguliere’ aanbod.

In de dagelijkse praktijk werken wij - DSM, Food Valley, EPEA, Vermeulen | Total Identity, Cradle to Cradle Community en LDA - vanuit onze overtuiging reeds aan het realiseren van duurzame producten, grondstoffen of verpakkingen. Wij steunen dan ook de plannen van minister Verburg en willen graag samen met haar werken aan het verwezenlijken van deze ambitie.

Trefwoorden: Duurzaamheid, Packaging