Volkswagen Endurance Cup erkend door Volkswagen Motorsport

Volkswagen Endurance Cup erkend door Volkswagen Motorsport van Volkswagen Endurance Cup

Door: Volkswagen Endurance Cup  25-03-2008
Trefwoorden: Volkswagen, Zolder, Motorsport

In 2008 is de Volkswagen Endurance Cup officieel erkend door Volkswagen Motorsport, de race afdeling van de Volkswagen fabriek. De erkenning houdt in dat raceverslagen worden opgenomen in de autosport press releases van Volkswagen. Tevens kan de cuporganisatie rekenen op ondersteuning van Volkswagen Motorsport bij doorontwikkeling van de huidige cupauto en toekomstig te ontwikkelen auto's.

De cuporganisatie is blij verrast met deze erkenning. Cup coördinator Lodewijk Beijst: "Er is sprake van een uit de hand gelopen hobby. Met een aantal coureurs hebben we de cup in 2006 onder DNRT vlag opgezet als opvolger van de Seat Endurance Cup. We hadden in het eerste jaar 20 auto's aan de start en dat vonden we al mooi. In 2007 groeiden we naar 35 auto's en dit jaar zitten we op 50 auto's. Dat heeft de aandacht getrokken van de fabriek, die ons afgelopen week heeft benaderd.
De fabriek is onder de indruk van ons veld van 50 identieke auto's, iets wat zij met hun eigen merkencup niet voor elkaar hebben gekregen. Ook het feit dat een van onze auto's in 2007 het dieselklassement van de prestigieuze 24 uur van Barcelona heeft gewonnen maakte veel indruk.
Het is nog niet geheel duidelijk wat de erkenning met zich meebrengt. Volkswagen Motorsport wil graag meewerken om de huidige auto verder te optimaliseren en mee te helpen bij toekomstig te ontwikkelen auto's. We zijn dik tevreden over de huidige auto, maar realiseren ons dat deze cup ook ooit zal aflopen. Samenwerking met Volkswagen Motorsport zal kunnen bijdragen aan een mooie nieuwe opvolger. Het is een ambitieuze club waar we nog veel van zullen horen. Volkswagen is in 2008, na afwezigheid van een aantal jaar, weer ingestapt in de Formule 3. Daarnaast is men bezig met de ontwikkeling van diverse raceauto's, waaronder een Jetta. Onze cup zal nog wel minstens drie jaar meegaan, maar in de tussentijd zullen we ontwikkelingen in Duitsland goed in de gaten blijven houden."
Op 4 april a.s. zal de eerste race van de Volkswagen Endurance Cup op Circuit Park Zandvoort worden gereden. De ontwikkelingen van de cup zijn te volgen op de autosport nieuwssites en op www.volkswagenendurancecup.nl

Trefwoorden: Autoracen, Autosport, Dnrt, Endurance Racen, Motorsport, Oschersleben, Volkswagen, Zolder,