aangenaamouder.nl

Door: Aangenaam Ouder  31-05-2011

Tai Chi Tao laat je op een aangename manier bewegen. De bewegingen zijn traag, waarbij geen kracht wordt gebruikt. Desondanks doen alle spieren mee bij de oefeningen. In al hun eenvoud zijn ze zeer effectief en ze versterken je levensenergie (Chi), reduceren stress, en laten je emotioneel meer in balans komen. Ze zijn gericht op ontspanning van lichaam en geest, wat een positief effect heeft op de gezondheid.

Chi Gong

Deze gezondheidsoefeningen zijn onderdeel van de Tai Chi Tao. Het zijn oefeningen voor lichaam en geest, gericht op het opbouwen en activeren van levensenergie (Chi), het vermeerderen van levenskracht en het bevorderen van genezing van het lichaam. Mensen met beperkingen zoals fibromyalgie, reuma, ME/CVS hebben in de regel veel baat bij Tai Chi Tao en Chi Gong. De oefeningen kunnen aangepast worden als er beperkingen zijn.


Rust Zonder Roest
is een cursus voor 60 jarigen en ouder. Rond deze leeftijd krijgen we meer vrije tijd en worden we meer op onszelf teruggeworpen. Tijd voor reflexie en bezinning over de invulling van de resterende tijd van ons leven.  En het opdoen van nieuwe contacten.
De cursus Rust zonder Roest geeft je meer inzicht in de mogelijkheden in de derde levensfase. Ouder worden gaat gepaard met verlies, maar geeft ook winst. Focussen op wat je wel kunt, is positiever dan op wat je niet (meer) kunt. Het gaat om het vinden van een aangename balans in het dagelijks leven; om aangenaam ouder te worden, en niet in stilte en eenzaamheid.

Uw herinneringen op DVD
Door het leven van uw (groot)ouders beter te kennen, krijgt u meer inzicht in hun geschiedenis en de gevolgen die dat met zich mee heeft gebracht. Het is mooi om dat door te geven aan het nageslacht: een persoonlijk levensverhaal, vastgelegd op DVD.