De controller op het lijf geschreven

De controller op het lijf geschreven van Accountview

Door: Accountview  07-01-2009
Trefwoorden: Controller, Accountview, Budgettering

Budgetteren, controleren, corrigeren en rapporteren op één plek met Controllers Desk: tijdsbesparend en overzichtelijk

Amsterdam, 7 januari 2009 – Controllers hoeven niet langer van het ene computerprogramma naar het andere over te schakelen om hun werk goed te doen. Daarvoor zorgt Controllers Desk. Deze nieuwe module van businesssoftware AccountView 9.0 stelt hen in staat al hun taken snel en eenvoudig uit te voeren vanuit één venster: van budgetteren en controleren tot corrigeren en rapporteren. Dat is wel zo handig en bespaart tijd. De maandelijkse rapportage en jaarlijkse budgetteringsronde worden met Controllers Desk een stuk gemakkelijker en overzichtelijker.

Vanuit Controllers Desk is het mogelijk financiële informatie vanuit verschillende invalshoeken te bekijken, vergelijken en rapporteren, bijvoorbeeld naar jaar, kwartaal of kostenplaats. Bij afwijkingen kan de controller eenvoudig doorklikken naar detailinformatie in de grootboekrekening en de grootboekkaarten, zelfs tot op het niveau van de journaalposten. Is er een correctie nodig, dan kan hij direct vanuit de grootboekkaart naar het bijbehorende invoervenster gaan om de aanpassing door te voeren. Na het controleren en corrigeren kan de controller gebruikmaken van standaardverslagen voor interne rapportage. Ook kan hij cijfers naar eigen inzicht vanuit verschillende invalshoeken presenteren. Elk rapport ziet er op papier precies zo uit als op het scherm.

Het opstellen van budgetten en prognoses of het maken van vergelijkingen tussen budget en werkelijkheid is vanuit Controllers Desk eveneens een koud kunstje. Daarvoor biedt AccountView volledige integratie met functionaliteit voor budgettering. Er zijn geen andere oplossingen zoals Microsoft Excel meer nodig om budgetten op te bouwen. Budgetgegevens kunnen rechtstreeks in AccountView worden ingevoerd en het is mogelijk budgetten automatisch te laten berekenen. Dit bespaart tijd en voorkomt fouten. Voordeel is bovendien dat er eerder gestart kan worden met het budgetteringsproces. Zijn de definitieve jaarcijfers nog niet bekend, dan kan de controller namelijk budgetscenario’s opbouwen op basis van werkelijke budgetten en de resterende periodebudgetten automatisch aanvullen met de prognoses.

Bij de ontwikkeling van Controllers Desk is AccountView uitgegaan van de functie en de werkzaamheden van de controller, het zogenaamde rolgebaseerd werken. Deze ontwikkeling zal in de toekomst steeds sterker terug te vinden zijn in de software van het bedrijf.

AccountView 9.0 en de nieuwe module Controllers Desk zijn nu beschikbaar.

ver AccountView
Sinds 1987 levert AccountView modulair opgebouwde business software aan meer dan 23.000 klanten in Nederland, Duitsland en Engeland. Deze flexibele en snel te implementeren software automatiseert en integreert meerdere bedrijfsprocessen, waaronder de financiële administratie, handel, logistiek, projecten, uren, relatiebeheer en accountancy - al dan niet met een internetkoppeling. AccountView wordt verkocht en ondersteund door een netwerk van onafhankelijke partners die evenals AccountView de nadruk leggen op kwaliteit en langdurige relaties. AccountView maakt onderdeel uit van Visma AS, marktleider in business software in de Scandinavische landen met ruim 230.000 klanten.

Bekende namen in het klantenbestand van AccountView zijn onder andere: Intratuin, Koningszuivel, Xenos, Vedior Holding, Koninklijk Theater Carré, SER, CBF, Humanitas, Nederlandse Sportalliantie, Berk Accountants en GIBO Accountants. Meer informatie over AccountView vindt u op www.accountview.com  


Contactgegevens:

AccountView
Casper Haspels
Tel.: +31 (0)20 355 29 99
[email protected]  

The Communication Force
Nanda Bechtholt
Tel. +31 (0)23 - 56 56 850
[email protected]  

Trefwoorden: Accountview, Budgettering, Businesssoftware, Controller, Controllers Desk