Het nieuwe werken verovert de accountancymarkt

Het nieuwe werken verovert de accountancymarkt van Accountview

Door: Accountview  27-11-2008
Trefwoorden: Accountview, Samenstel Assistent

Samenstelpraktijk nu volledig geautomatiseerd met AccountView-module Samenstel-assistent

Amsterdam, 27 november 2008 –
In een hogere versnelling door de bocht gaan om brandstof te besparen – het nieuwe rijden is even wennen, maar levert veel op. In de accountancymarkt is eenzelfde trend te signaleren. Want met de introductie van Samenstel-assistent luidt AccountView het nieuwe werken in. Samenstel-assistent is een nieuwe module van AccountView 9.0. Deze module stelt accountantskantoren in staat om zowel de volledigheid als de juistheid van de administratie automatisch te controleren. Met de automatisering van deze laatste schakel in de samenstelpraktijk hebben accountantskantoren meer tijd voor tussentijdse rapportage en advies en kunnen ze tegelijkertijd de kwaliteit van de administratie verhogen. En dat met hetzelfde aantal medewerkers.

Het principe is even simpel als effectief. Per soort opdracht of rapportage, bijvoorbeeld jaarrekening, tussentijds rapport of BTW-aangifte, bepaalt het accountantskantoor eenmalig welke controles moeten worden uitgevoerd en wat de uitkomsten daarvan dienen te zijn. Bijvoorbeeld dat de activa-administratie moet aansluiten op het grootboek of dat de periodesaldi van de huur en lonen niet meer dan een bepaald percentage mogen afwijken van die van vorig jaar. Deze controles worden gebundeld in een controleset. Een werkprogramma zorgt voor de automatische uitvoering van alle controles. De uitkomsten van de resultaten staan op het beeldscherm weergegeven in de vorm van een dashboard. Is het licht van een uitgevoerde controle groen, dan kan de accountant er zeker van zijn dat de cijfers op dit punt kloppen. Is het licht rood, dan kan hij doorklikken naar de onderliggende administratie en wordt hij geholpen om te onderzoeken wat er aan de hand is.

Het is even wennen, maar het resultaat is de moeite waard. Door Samenstel-assistent hebben accountantskantoren meer tijd voor adviesdiensten en meer mogelijkheid om tussentijds te rapporteren. Ze worden productiever en leveren een hogere en verzekerde kwaliteit. Meer bereiken met minder mankracht: dat is het nieuwe werken!

AccountView 9.0 en de nieuwe module Samenstel-assistent zijn nu beschikbaar.

Over AccountView
Sinds 1987 levert AccountView modulair opgebouwde business software aan meer dan 23.000 klanten in Nederland, Duitsland en Engeland. Deze flexibele en snel te implementeren software automatiseert en integreert meerdere bedrijfsprocessen, waaronder de financiële administratie, handel, logistiek, projecten, uren, relatiebeheer en accountancy - al dan niet met een internetkoppeling. AccountView wordt verkocht en ondersteund door een netwerk van onafhankelijke partners die evenals AccountView de nadruk leggen op kwaliteit en langdurige relaties. AccountView maakt onderdeel uit van Visma AS, marktleider in business software in de Scandinavische landen met ruim 230.000 klanten.
Bekende namen in het klantenbestand van AccountView zijn onder andere: Intratuin, Koningszuivel, Xenos, Vedior Holding, Koninklijk Theater Carré, SER, CBF, Humanitas, Nederlandse Sportalliantie, Berk Accountants en GIBO Accountants. Meer informatie over AccountView vindt u op www.accountview.com.


Contactgegevens:
AccountView
Casper Haspels
Tel.: +31 (0)20 355 29 99
[email protected]

The Communication Force
Nanda Bechtholt
Tel. +31 (0)23 - 56 56 850
[email protected]
Trefwoorden: Accountview, Samenstel Assistent