Voorraadbeheer op hoog niveau haalbaar voor alle handelsbedrijven

Voorraadbeheer op hoog niveau haalbaar voor alle handelsbedrijven van Accountview

Door: Accountview  23-10-2008
Trefwoorden: Voorraadbeheer, Module, Accountview

Ook eenvoudig werken met verschillende artikel- en prijseenheden

Amsterdam, 23 oktober 2008 – Een efficiënt voorraadniveau én tevreden klanten? Dat is nu voor alle handelsbedrijven haalbare kaart. Dankzij de nieuwe module Voorraadbeheer van AccountView. Met deze standaard module van AccountView 9.0, de meest recente versie van de business software, zijn ze in staat fors te besparen op hun voorraadkosten door het voorraadpeil aanzienlijk te verlagen. De ervaring leert dat een efficiënt voorraadniveau vaak meer winst oplevert dan extra omzet. Net zo belangrijk is dat klanten beter bediend worden. Zij krijgen hun bestellingen snel geleverd en weten waar ze aan toe zijn. En dat komt dan weer de omzet ten goede.

Met de module Voorraadbeheer kunnen handelsbedrijven hun bestelsysteem optimaal inrichten. Het is zelfs mogelijk AccountView kant-en-klare besteladviezen te laten genereren, die rekening houden met de door de klant gewenste servicegraad. Natuurlijk is een voorraadtekort niet altijd te voorkomen. In dat geval adviseert AccountView hoe dit tekort het beste kan worden afgehandeld. Daarbij houdt de software rekening met de voorraad in de tijd. Om te bepalen voor welke artikelen het bestelsysteem moet worden ingericht, kunnen handelsbedrijven een ABC-analyse uitvoeren op basis van de voorraadwaarde. Handig is ook dat de module Voorraadbeheer ‘cycle counting’ ondersteunt. Daarmee zijn handelsbedrijven in staat om regelmatig telopdrachten voor belangrijke artikelen uit te voeren. Dit zorgt voor een hogere betrouwbaarheid van de voorraadstanden.

Voor handelsbedrijven die artikelen in verschillende verpakkingseenheden inkopen, verkopen en in voorraad houden, biedt AccountView 9.0 nog een bijzonder handige nieuwe module. De module Artikeleenheden maakt het handmatig omrekenen van de ene verpakkingseenheid naar de andere overbodig. In een inkooporder kan worden gewerkt met verpakkingseenheden van leveranciers en in de verkooporder met eigen verpakkingseenheden. AccountView rekent alles ‘onder water’ om en zorgt dat de voorraad wordt bijgewerkt in de gekozen basiseenheid. Samen met de bestaande module Prijsafspraken is het ook mogelijk om eenvoudig met verschillende verpakkingseenheden én prijseenheden te werken. Zo kan er voor een artikel een prijs per vierkante meter worden gehanteerd, terwijl de verpakkingseenheid een doos is.

AccountView 9.0 en de nieuwe modules Voorraadbeheer en Artikeleenheden zijn beschikbaar per 1 oktober 2008.

NOOT VOOR DE REDACTIE
Wilt u meer informatie? Neem dan contact op met:

AccountView

Casper Haspels
Tel.: +31 (0)20 355 29 99
[email protected] 
 
The Communication Force
Nanda Bechtholt
Tel. +31 (0)23 - 56 56 850
[email protected]  


Trefwoorden: Accountview, Accountview 9.0, Artikeleenheden, Business Software, Module, Voorraadbeheer,