Zwaar tillen aan verpakkingenbelasting niet langer nodig

Zwaar tillen aan verpakkingenbelasting niet langer nodig van Accountview

Door: Accountview  08-10-2008
Trefwoorden: Accountview, Verpakbelasting

Eenvoudig registreren en totaaltellingen maken in AccountView 9.0

Amsterdam, 8 oktober 2008 – Terwijl de overheid nog volop bezig is met de vereenvoudiging van de per 1 januari 2008 ingevoerde verpakkingenbelasting, maakt Accountview het leven van ondernemend Nederland nu al een stuk gemakkelijker. In AccountView 9.0, de nieuwste versie van de business software, biedt AccountView speciaal voor groothandels standaard functionaliteit voor het registreren van verpakkingen en het maken van totaaltellingen.

Iedere ondernemer die verpakte producten of (lege) verkooppuntverpakkingen voor de eerste keer in Nederland op de markt brengt, is tegenwoordig verplicht opgaaf en aangifte te doen voor de verpakkingenbelasting. Dit geldt ook voor importeurs die verpakkingen direct na binnenkomst in Nederland van de producten verwijderen en afvoeren. Hoewel er nog een wetswijziging loopt om de regeling per 1 januari 2009 aan te passen, is deze nieuwe vorm van belasting sinds dit jaar definitief een feit.

Toch hoeft de verpakkingenbelasting bedrijven geen extra kopzorgen te geven. In AccountView 9.0 kunnen groothandels eenvoudig per artikel aangeven welk en hoeveel verpakkingsmateriaal er is gebruikt. Ook is het mogelijk bij te houden of zij hiervoor belasting moeten betalen of dat deze verplichting geldt voor een leverancier in een eerdere schakel van de handelsketen. Het produceren van een totaaltelling is een kwestie van een druk op de knop. Zowel de opgaaf als de aangifte voor de verpakkingenbelastingen weegt hiermee een stuk minder zwaar.

AccountView 9.0 is beschikbaar per 1 oktober 2008.

Trefwoorden: Accountview, Verpakbelasting