Open dag bij opleidingsinstituut voor Chinese Geneeswijzen

Door: Acupunctuurkliniek Rangkuti / Hwa To University Of Tcm  07-08-2007

Acupunctuur en de aanvullende Chinese Geneeswijzen worden gestaag een volwaardig onderdeel van de Nederlandse gezondheidszorg. Nagenoeg alle zorgverzekeraars bieden pakketten aan met vergoedingen voor acupunctuur.
Niet alleen artsen maar ook paramedici met een vooropleiding op Hbo-niveau zijn werkzaam als acupuncturist. In combinatie met een gedegen acupunctuuropleiding kan een therapeut veel betekenen voor patiënten met lichamelijke- en psychosomatische klachten.

Hwa To University verzorgt praktijkgerichte opleidingen van een hoog niveau, erkend door beroepsverenigingen voor TCG therapeuten. Het instituut is verbonden aan de Beijing University of Traditional Chinese Medicine, welke erkend is door de World Health Organization (WHO). Tijdens de theorielessen en stagedagen wordt de student geschoold in de grondslagen van de Chinese Geneeskunde. Door de internationale contacten in Azië en Europa worden de nieuwste behandelmethodes geïntegreerd in de lessen.

Na afstuderen heeft de therapeut de kennis en kunde in huis om zelfstandig werkzaam te zijn. Dit komt mede doordat Hwa To University het hoogste aantal uren aan stage verzorgt. In het laatste jaar bestaat naast de stage de mogelijkheid onder professionele begeleiding patiënten te behandelen.
Het opleidingsinstituut is verbonden aan de grootste acupunctuurkliniek van Nederland: acupunctuurkliniek Rangkuti. In deze kliniek worden dagelijks 90 tot 110 patiënten behandeld met acupunctuur, Chinese medische massage, kruiden, supplementen, voedingsadviezen, bewegingstherapie en psychotherapie.

Het groeiend aantal patiënten van de stagekliniek is direct gerelateerd aan de goede resultaten die geboekt worden. Uit onderzoek blijkt dat bijna 35% van de patiënten na 1 a 2 behandelingen al verbetering van de klachten ervaren. Deze personen zijn vaak ‘uitbehandeld’ in de reguliere zorg. Deze verbluffende resultaten, de kwaliteit van de opleiding en de groeiende vraag naar TCG therapeuten biedt alumni van Hwa To University een uitstekend toekomstperspectief.

De laatste open dag wordt gehouden op zaterdag 25 augustus. Het programma duurt van 10 tot 14 uur. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Cherine Blankevoort, coördinatrice van de opleiding.
U dient zich voor de open dag bij het secretariaat aan te melden via [email protected] of 075-6704230.

Hwa To University, Raadhuisstraat 86, 1541 JE Koog aan de Zaan, internet: www.acupunctuur-university.nl


Contact Acupunctuurkliniek Rangkuti / Hwa To University Of Tcm

E-mail

Deze pagina afdrukken

Share