Eet mindfull tijdens je vakantie

Door: Afslankkliniek Hippro  28-07-2011
Trefwoorden: Webwinkel, Afvallen, Dieet

Eet mindfull tijdens je vakantie

 

Amsterdam, 28 juli 2011-  Denk tijdens je vakantie eens na over hoe bewust je eigenlijk eet.  Mindfull eten, heb je jezelf wel eens de vraag gesteld of je echt een leukere avond of vakantie hebt als je geniet van een wijntje of een ijsje? Deze vraag sluit aan bij mindfull-eten.

Mindfullness wil zeggen dat je stil staat bij hier en nu. Om duidelijk te maken wat mindfullness precies inhoud, leggen we eerst uit wat het tegenovergestelde is: “mindlessness”.
Eigenlijk betekent dit dat je dingen doet zonder dat je er over na denkt, omdat je gedachten ergens anders zijn. Voorbeeld van mindless-eetgedrag: je zit ’s avonds voor je caravan/tent en terwijl je boek leest of met andere dingen bezig bent, weet niet meer of je nu twee, drie of vier koekjes hebt gegeten. Een ander voorbeeld: je neemt geen tijd om te ontbijten en kiest er voor om snel een broodje te eten in de auto. Terwijl je aan het eten bent, gaat je aandacht uit naar het drukke verkeer om je heen. In beide situaties gaat de aandacht niet uit naar het eten, maar gaat je aandacht naar het tv-programma of het verkeer. Je hebt haast niet door wat je eet, hoe het smaakt en of het je een voldaan gevoel geeft.

Mindfull eten wil zeggen dat je bewust bent van wat je eet. Heb je vooraf stil gestaan of je echt honger hebt? Wat ben je aan het doen terwijl je eet? Neem je de tijd om te lunchen, of gaat dat even snel tussendoor? Proef je daadwerkelijk wat je eet? Een andere vraag waar je tijdens de vakantie eens over na kunt denken is wat de rol van voeding is in jouw huidige levensstijl?
Wanneer je af wilt vallen, ligt hier een belangrijk punt. De diëtist van Hippro verteld: “Veel cliënten ervaren tijdens het Hippro-eiwitdieet dat ze dan pas bewust gaan eten en ook meer naar hun lichaam leren luisteren. Zo vertelde iemand laatst dat ze met kleinere hoeveelheden ook een voldaan gevoel had.” Luisteren naar je lichaam is heel belangrijk, niet alleen wanneer je het Hippro-eiwitdieet volgt of je best doet om op gewicht te blijven.

Eigenlijk zou iedereen hier wat extra aandacht aan moeten besteden: leren luisteren naar je lichaam door mindfull met je eetgedrag om te gaan.

 

Voor meer informatie:

Noot voor de redactie
Voor meer informatie kijkt u op
www.hippro.nl
Telefonisch contact (0228) 72 46 28
e-mail: info@hippro.nl
Contactpersoon: Amande Koeman

Trefwoorden: Afvallen, Dieet, Eiwit Dieet, Eiwitdieet, Proteïnedieet, Webwinkel

Contact Afslankkliniek Hippro

E-mail

Deze pagina afdrukken

Share

Andere producten en diensten van Afslankkliniek Hippro

21-02-2012

Het bikinidieet!

     Het bikinidieet! 10 tips om slank de zomer in te gaan Amsterdam-, 21 februari 2012- Nu de lentezon zich


04-11-2010

Het eiwitdieet: hoe werkt het?

  Amsterdam, 4 november 2010 - Waar men twee jaar geleden nog de wenkbrauwen fronste bij het woord eiwitdieet, lijkt


21-08-2010

Weer aan de slag! Ook voor de zomerkilo’s

  Zaterdag 21 augustus 2010 Nederlanders transformeren tot echte Bourgondiërs tijdens hun vakantie, het laatste waar ze aan denken is


02-01-2010

Nederland gaat voor het eiwitdieet in 2010

Het eiwitdieet is één van de snelst groeiende diëten van Nederland. Het lijkt erop dat het in het buitenland al zo populaire dieet nu ook zijn intrede doet in Nederland.

De vraag naar het eiwitdieet zal in 2010 alleen maar verder toenemen. Zo voorspellen de zussen Janneke en Amande Koeman. Binnen twee jaar tijd zijn ze met hun bedrijf uitgegroeid van 6 klanten naar vier vestigingen.


Zware vrouwen door crisis? van Afslankkliniek Hippro thumbnail
21-11-2009

Zware vrouwen door crisis?

Dit jaar heeft geleid tot een record aantal ontslagen, wat zorgt voor veel teleurgestelde mensen. En voor degene die hun baan nog wel konden behouden: een verhoogde werkdruk. Dit alles brengt veel stress met zich mee, een emotie die kan zorgen voor overgewicht.


01-09-2009

Eierkoek tijdens een dieet…. goed of slecht?

Eierkoek tijdens een dieet…. goed of slecht?
De eierkoek is razend populair onder afvallers. Maar ook ontbijtkoek en krentenkoek komt de diëtiste standaard tegen bij navraag naar de huidige eetgewoonten van haar cliënten. Men is in de veronderstelling met een eierkoek een verantwoord tussendoortje te nemen, maar hoe gezond is de eierkoek?