Gezonde lucht voor Kinderdagverblijf met buitenspeelverbod

Gezonde lucht voor Kinderdagverblijf met buitenspeelverbod van Aktivia CO2-meters

Door: Aktivia CO2-meters  06-05-2009
Trefwoorden: Kinderdagverblijf, Kinderopvang, Luchtkwaliteit

Het door boze omwonenden geplaagde Kinderdagverblijf ’t Klaproosje uit Amsterdam is vorige week verblijd met CO2-Meters, zodat peuters en leidsters in een gezonder binnenmilieu kunnen verblijven. Het Westwoudse bedrijf Aktivia BV rustte het kinderdagverblijf kosteloos uit met CO2-Meters nadat de kinderen van ’t Klaproosje het spelen in de buitenlucht door de gemeente werd ontzegd wegens geluidsoverlast.

Tot vreugde van vestigingsleidster Myrte van Gurp hebben de kinderen tòch extra frisse, gezonde lucht in het vooruitzicht, al is het maar binnenshuis. “Wij zijn erg blij met dit gebaar! Er zijn dagelijks peuters die niet buiten kunnen spelen door de opgelegde beperkingen. Zelfs niet als het weer goed is. Het is daarom nog belangrijker dat de luchtkwaliteit op de groepen en in de slaapruimten optimaal is, ” aldus Van Gurp die dinsdag samen met leidster Hanneke Boerman de CO2-meters in ontvangst nam. De CO2-meters stimuleren het ventilatiegedrag waardoor de binnenluchtkwaliteit verbeterd wordt.

Directeur Paul Wesseling van Aktivia BV: “Frisse lucht is zo belangrijk voor ieders gezondheid, terwijl zo’n 80% van de Nederlandse scholen en kinderdagverblijven hier dagelijks problemen van ondervindt. Toen wij vernamen dat de kinderen van ’t Klaproosje gedwongen werden binnen te blijven, leek dit ons een welkome geste.”

Een Kamermeerderheid is vóór om een wetswijziging door te voeren waarbij een speciale coulance geldt voor geluidsnormen van kinderdagverblijven.

Trefwoorden: Co2-meter, Kinderdagverblijf, Kinderopvang, Luchtkwaliteit