Nominaties Safety & Security Awards bekend

Door: Amsterdam Rai, Safety & Security Amsterdam  23-04-2007
Trefwoorden: Producten, Security, Projecten

Viktor Kimpe van Saval B.V., Jan Lavèn van de Gemeente Utrecht en Dian Popping van de Regiopolitie Amsterdam-Amstelland komen in aanmerking voor de eretitel in de categorie Personen. Bij de producten zijn de Videominer van Observision, de Cameramanager van Cameramanager.com/Panasonic en de A4 Vision 3D van Adi-Gardiner genomineerd. In de categorie Projecten vond de jury alleen het Concept Regionale Toezicht Ruimte van Trigion in aanmerking komen voor een nominatie. Of dit project ook inderdaad van voldoende niveau is om een Award in ontvangst te mogen nemen, zal blijken tijdens de prijsuitreiking.

Nominaties categorie Personen:

Viktor Kimpe – Saval Brandbeveiliging
Viktor Kimpe van Saval uit Breda is genomineerd voor zijn waardevolle werk in het kader van de Europese harmonisatie van brandveiligheidsregels. Verder is Viktor vice-voorzitter sectie kleine blusmiddelen van VEBON (Vereniging van BeveiligingsOndernemingen in Nederland) en voorzitter van de ‘section portable equipment’ van Eurofeu (het Europese Comité van producenten van Brandbeschermingsuitrustingen en brandweerwagens) en vertegenwoordigt hij Eurofeu ook in de European Fire Safety Advisory Council.

Jan Lavèn – Gemeente Utrecht
Jan Lavèn van de Gemeente Utrecht dankt zijn nominatie aan zijn succesvolle publiekprivate initiatief om criminaliteit en overlast terug te dringen. Hij was verantwoordelijk voor opzetten van Centrum voor Innovatie en Veiligheid (CIV) en de daaraan gekoppelde activiteiten rond cameratoezicht in de stad Utrecht.

Dian Popping – Regiopolitie Amsterdam-Amstelland
Zij ontving de nominatie voor haar tomeloze inzet bij de implementatie van het Keurmerk Veilig Ondernemen in de regio Amsterdam. Tevens is zij de drijvende kracht achter het platform Criminaliteitsbeheersing Amsterdam.

Nominaties categorie Producten:

Videominer van Observision uit Heteren, www.observision.com, stand 11.620
Het bedrijf Observision werd genomineerd voor de Videominer, een zelfontwikkelde video- en audio analyse processor waarmee politie- en beveiligingsmedewerkers 100 tot 1000 x sneller objecten en/of gebeurtenissen kunnen identificeren.

Cameramanager van Cameramanager.com/Panasonic uit Amsterdam, www.cameramanager.com, stand 11.103
Door een samenwerkingsverband tussen Cameramanager en Panasonic is een nieuw product ontwikkeld waarbij het mogelijk is om binnen 10 minuten uw IP camera live te bekijken via de webportal van Cameramanager. Panasonic levert de IP camera en Cameramanager levert de dienst in de vorm van een webportal en een meegeleverde CD rom met autoset-up. Hiermee wordt in een handomdraai de IP camera gereedgemaakt om camerabeelden via internet live te kunnen bekijken. Deze dienst is tevens uit te breiden tot opnames van beelden op de webportal, zodat deze op een later tijdstip bekeken kunnen worden. SMS- en emailnotificatie bij alarmmeldingen zijn inbegrepen.

A4 Vision 3D gezichtslezer van ADI-Gardiner uit Sliedrecht, www.adi-gardiner.com, stand 11.301
De 3D gezichtscanner is een lezer die door middel van infrarood verlichting een 3D foto van je gezicht kan lezen. Hierdoor kan je op ongeveer één meter afstand iemand herkennen.
De 3D lezer is uitermate geschikt voor hoge beveiligingstoepassingen zoals banken, overheidsinstellingen en vliegvelden, daar waar 100% identificatie geëist wordt. 3D legt een absolute wiskundige scan vast van het gezicht, in tegenstelling tot 2D, die gebruik maakt van foto’s en videobeelden. Het 2D systeem is daardoor veel gevoeliger voor veranderende lichtomstandigheden en hoeken. 3D gezichtsherkenning is accuraat en snel en kan heel goed worden toegepast op drukke toegangswegen.

Nominatie categorie Projecten:

Concept Regionale Toezicht Ruimte als opstap naar de veiligheidsregio van Trigion uit Schiedam, www.trigion.nl, stand 11.605
Een samenwerkingsverband tussen publiekprivate partijen die samenwerken in het veiligheidsdomein en gebruikmaken van intelligente technologie in relatie tot een intelligente opvolgingsketen. Doel: particuliere beveiliger doelgerichter laten werken. Hierdoor een grote versnelling in de keten van opvolging. Het cameratoezicht zorgt ook voor bijvoorbeeld brand efficiënt bestrijden. Het voordeel voor deelnemers ligt in de verzekeringshoek (lagere premies e.d.).

Aanvankelijk was het ook de bedoeling om drie projecten te nomineren voor een Safety & Security Award. Van alle inzendingen voldeed echter alleen het Concept Regionale Toezicht Ruimte aan de criteria. Overigens wil niet zeggen dat dit project ook direct de Award in de wacht sleept. De jury onderzoekt nog of het project van voldoende niveau is om hiervoor in aanmerking te komen.

Prijsuitreiking tijdens SSA Awards Dinner
De bekendmaking van de winnaars van de SSA Awards zal plaatsvinden tijdens een exclusief diner op de openingsdag van de beurs op dinsdag 8 mei in de Wintertuin van NH Grand Hotel Krasnapolsky in Amsterdam.
Zowel exposanten als brancheverenigingen, leden van de adviescommissie van de beurs en eindgebruikers konden de afgelopen weken een persoon, product of project aanmelden om mee te laten dingen naar de Awards. De inzendingen zijn door een onafhankelijke, deskundige jury beoordeeld.

Criteria
Om in aanmerking te kunnen komen voor een Award zijn diverse selectiecriteria opgesteld. Zo moet iedere inzending aantoonbaar een stimulans zijn voor verdere innovatie in de veiligheidssector. Personen dienen minimaal vijf jaar werkzaam te zijn in de sector, zich niet alleen voor de eigen organisatie maar voor de hele sector verdienstelijk te maken, een voorbeeldfunctie te vervullen en aansprekend, gewaardeerd en gerespecteerd zijn. Producten dienen na 1 januari 2006 op de markt te zijn geïntroduceerd, op de beurs geëxposeerd te worden, leverbaar te zijn voor feitelijke beoordeling en een duidelijk innovatief karakter hebben. Projecten zijn beoordeeld op de volgende criteria: nieuw of vernieuwend karakter, voorbeeldfunctie voor anderen, een samenspel tussen techniek, organisaties en eventueel andere disciplines en maatschappelijk nut.

Safety & Security Amsterdam 2007
Safety & Security Amsterdam 2007 vindt plaats van dinsdag 8 tot en met donderdag 10 mei in Amsterdam RAI en richt zich op professionals en beleidsmakers die in hun functie te maken hebben met veiligheid en beveiliging. Het vakevenement bestaat uit een zeer complete vakbeurs en een hoogwaardig congresprogramma. Meer informatie is te vinden op www.safetysecurityamsterdam.nl.


Amsterdam, 20 april 2007

Noot voor de redactie / niet voor publicatie:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Lucette Bruinsma of Marijke Kho van de afdeling Press & PR van Amsterdam RAI, tel.: 020 - 549 1212, e-mail: l.bruinsma@rai.nl

Trefwoorden: Awards, Nominaties, Personen, Prijsuitreiking, Producten, Projecten, Safety, Security, Veiligheid

Contact Amsterdam Rai, Safety & Security Amsterdam

E-mail

Deze pagina afdrukken

Share