Aquatech Amsterdam 2006: Alle innovaties bijeen op overzichtelijk ingedeelde beursvloer

Door: Aquatechtrade  21-06-2006
Trefwoorden: Water, Watertechnologie, Aquatech

26 tot en met 29 september 2006 in Amsterdam RAI

AQUATECH AMSTERDAM 2006: ALLE INNOVATIES BIJEEN OP OVERZICHTELIJK INGEDEELDE BEURSVLOER

De 21e editie van ’s werelds meest toonaangevende vakevenement voor proces-, drink- en afvalwater vindt plaats van 26 tot en met 29 september 2006 in Amsterdam RAI. Dit internationale evenement voor de water industrie trekt duizenden waterprofessionals van over de gehele wereld. Ook dit jaar zijn op Aquatech Amsterdam weer de laatste trends en ontwikkelingen te vinden bij de vele exposanten, congressen en bijeenkomsten. Dit jaar is de beursvloer voor het eerst opgedeeld in vijf segmenten, waardoor de exposanten makkelijk zijn terug te vinden en de overzichtelijkheid voor de beursbezoeker wordt verhoogd. Ook nieuw dit jaar zijn de AquaStages: speciale seminars over de nieuwste trends en ontwikkelingen in de industrie. Deze seminars zijn gratis toegankelijk en vinden op de beursvloer zelf plaats.

Aquatech Amsterdam 2006 trekt ruim 800 exposanten uit binnen en buitenland. Er worden vele primeurs geïntroduceerd. Door de grote omvang van de beurs was het voor bezoekers in het verleden soms lastig al het nieuws te vinden. De nieuwe indeling van de beursvloer maakt het voor bezoekers direct duidelijk waar de informatie over specifieke onderwerpen is terug te vinden. De segmenten zijn:
• Transport
• Waterbehandeling
• Point of Use
• Meet- & Regeltechniek
• Landenpaviljoens

Amsterdam RAI, organisator van Aquatech Amsterdam 2006, ontwikkelt speciaal voor de bezoeker, praktische plattegronden, met alle noviteiten en het programma van de AquaStages per segment.

Extra aandacht voor noviteiten
Tijdens Aquatech Amsterdam 2006 wordt voor de vijfde keer de International Aquatech Innovation Award (IAIA) uitgereikt aan de exposant met het meest innovatieve product of dienstenconcept. De prijs is in het leven geroepen ter stimulering van sterk functionele uitvindingen in de sector. Dergelijke doorbraken in technologie en conceptontwikkeling waarborgen de vooruitgang die cruciaal is voor de toekomst van de waterindustrie.

Voor het eerst dit jaar worden er in vier categorieën genomineerden voor de prijs aangewezen. Vervolgens wordt uit elke categorie één product/dienst gekozen als categoriewinnaar. De algemene winnaar van de International Aquatech Innovation Award 2006 wordt gekozen uit de vier categoriewinnaars. De genomineerden voor de Award, de beste innovaties uit de branche, zijn tijdens de beurs te zien op de diverse AquaStages.

Mondiale aantrekkingskracht
Aquatech Amsterdam 2006 trekt waterprofessionals vanuit de gehele wereld. Naar verwachting komen er ruim 22.000 bezoekers (waarvan ongeveer de helft uit het buitenland) naar de beurs. Het zijn bezoekers met een invloedrijke positie als het gaat om investeringen: meer dan 61% van de bezoekers is mede- of eindbeslisser en ongeveer 70% heeft op korte termijn aankoopplannen.Bijzonder zijn de vele landenpaviljoens. Exposanten willen hiermee gezamenlijk de exportpositie van hun land op het gebied van proces-, drink- en afvalwater versterken. Bezoekers vinden straks meer dan tien paviljoens op de beurs, onder andere uit China, Denemarken, de Duitse deelstaat Sleeswijk Holstein, Frankrijk, Groot-Britanië, Nederland (Netherlands Water Partnership), Spanje, Turkije, de Verenigde Staten en Zuid-Korea. Daarnaast zijn er natuurlijk vele bedrijven uit het buitenland die zich individueel presenteren.

Talloze congressen
Uitwisseling van kennis en ervaring is een belangrijk onderdeel van Aquatech Amsterdam 2006. Naast de AquaStages worden er door externe branche- en congresorganisaties tal van congressen georganiseerd. Zo organiseert de IWA (International Water Association) de volgende congressen:
• Innovations in coping with water and climate related risks
• Biofilm Systems VI
• The seventh international symposium on waste management problems in agro-industries

Ondersteund door branche
De belangrijkste nationale en internationale brancheorganisaties werken mee aan Aquatech, waaronder Aqua Nederland, EWA (European Water Association), IWA (International Water Association), Kiwa (international institute for certification, inspection, research & consultancy), NWP (Netherlands Water Partnership), ONRI (Organisatie Nederlandse Raadgeving Ingenieurs), Stowa (Stichting Toegepast Onderzoek Waterbeheer), Stichting Rioned, VEMW (Vereniging Energie, Milieu en Water), WQA (Water Quality Association).

Gratis toegangsbadge bij voorregistratie
De online voorregistratie voor Aquatech Amsterdam 2006 is geopend. Bezoekers die zich via www.aquatechtrade.com aanmelden voor een bezoek krijgen de gratis toegangsbadge thuisgestuurd en ontvangen handige hulpmiddelen waarmee ze zich op hun bezoek en verblijf in Amsterdam kunnen voorbereiden. Ze profiteren o.a. van gratis abonnementaanbiedingen van uitgeverijen, het pre-show Aquatech magazine en nieuwsbrieven met het allerlaatste nieuws over het evenement.

Aquatech Amsterdam 2006 is alle dagen geopend van 10.00 tot 18.00 uur, alleen de laatste dag sluit de beurs een uur eerder. Het volledige programma van het evenement is te vinden op www.aquatechtrade.com.

Over Aquatech
Aquatech is ’s werelds meest toonaangevende vakbeurs voor proces-, drink- en afvalwater. Het beursprogramma toont een uitgebreid overzicht van de laatste ontwikkelingen op het gebied van drink-, afval- en proceswaterbehandeling, riolering, transport, distributie en opslag, meet- en regeltechniek, onderzoek en advies. Aquatech richt zich op alle professionals uit de waterketen en trekt zowel nationaal als internationaal beleidsmakers, specialisten en operationeel georiënteerde vakmensen. Meer informatie is te vinden op www.aquatechtrade.com.

De eerstvolgende edities van Aquatech vinden plaats op:
• Aquatech Amsterdam 2006: 26-29 september 2006, Amsterdam, The Netherlands
• WQA Aquatech USA 2007: 27-31 maart 2007, Orlando, Florida, USA

Amsterdam, 9 juni 2006
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Noot voor de redactie / niet voor publicatie
Voor meer informatie of beeldmateriaal kunt u contact opnemen met Marieke Leenhouts, Communications & PR manager van Amsterdam RAI, tel.: +31 (0)20 549 2327, e-mail: [email protected]

Trefwoorden: Aquatech, Water, Watertechnologie