Aquatech Innovation Award 2008

Aquatech Innovation Award 2008 van Aquatechtrade

Door: Aquatechtrade  24-04-2008
Trefwoorden: Water, Prijs, Internationaal

Wie wint de Aquatech Innovation Award 2008?

INSCHRIJVING VOOR AQUATECH INNOVATION AWARD 2008 NU GEOPEND

Amsterdam, 23 april 2008 – Aquatech Amsterdam 2008, wereldwijd de meest toonaangevende beurs op het gebied van proces-, drink- en afvalwater, biedt de meest innovatieve producten van dit moment een unieke kans zich te onderscheiden van de concurrentie. Amsterdam RAI, organisator van de vakbeurs, maakt bekend dat de competitie voor de eerste keer toegankelijk is voor álle fabrikanten en producten, ook de producten die niet op het evenement worden getoond. De beroemde Aquatech Innovation Award biedt de winnaar brede aandacht in de mondiale vakpers. Inschrijvingen moeten binnen zijn voor 10 mei 2008. De winnaar wordt bekend gemaakt tijdens de openingsceremonie van Aquatech Amsterdam 2008 op 29 september in Amsterdam RAI.

De prijs is bedoeld voor het meest innovatieve product, dienst of oplossing in de branche. Research en ontwikkeling zijn van levensbelang voor de toekomst van elk bedrijf. De organisatoren van de prijs benadrukken echter dat innovatie niet alleen essentieel is voor de waterindustrie, maar voor de hele wereld. “Het belang van watertechnologie voor de complexe problemen van onze planeet spreekt voor zich”, aldus Cees Buisman (Wetsus), juryvoorzitter van de Award. "De beschikbaarheid van schoon water voor iedereen over de hele wereld is een belangrijke voorwaarde voor economisch, sociaal en fysiek welzijn. In de komende jaren zal het aantal mensen dat geconfronteerd wordt met waterschaarste enorm stijgen. Een vergelijkbaar probleem als bij olie, maar voor water zijn geen alternatieven. Water vraagt dan ook meer dan wat dan ook om voortdurende vooruitgang wat betreft de ontwikkeling van kennis en technologie. De uitdaging hierbij is ervoor zorgen dat ons vermogen om oplossingen te implementeren gelijke tred houdt met de vorderingen. De Innovation Award stimuleert bedrijven om creatief te blijven in het zoeken naar oplossingen.”

Beoordelingscriteria
De inschrijvingen worden beoordeeld door een onafhankelijke vakjury in vier categorieën (Waterbehandeling, Transport & Opslag, Procescontrole Technologie & Procesautomatisering, en 'Point of Use'). Per categorie worden drie producten/diensten genomineerd. Uit elke categorie wordt vervolgens één genomineerde aangewezen als categoriewinnaar. Uit de vier categoriewinnaars wordt de uiteindelijke winnaar gekozen. Het product of de dienst wordt beoordeeld op basis van de volgende criteria:
• Originaliteit (50%)
• Praktische uitwerking (technisch, economisch, haalbaarheid, 25%);
• Duurzaamheid (milieu, veiligheid, energie en efficiency, 25%).

Meer informatie over de Award, de leden van de jury en deelnameprocedure is te vinden op www.amsterdam.aquatechtrade.com.

Over Aquatech
Aquatech is een portfolio met de meest toonaangevende vakevenementen ter wereld op het gebied van proces-, drink- en afvalwater technologie. Het beursprogramma biedt een compleet overzicht van de meest recente ontwikkelingen op het gebied van waterbehandeling, transport & opslag, procescontrole & -automatisering en Point of use. Aquatech richt zich op professionals van alle terreinen van de waterindustrie en trekt beleidsmakers, specialisten en andere partijen aan die de technologie in de praktijk toepassen. Meer informatie vindt u op www.aquatechtrade.com.

De Aquatech kalender:
• Aquatech China: 21-23 mei 2008, Shanghai, China
• Aquatech Amsterdam: 30 september-03 oktober 2008, Amsterdam, Nederland
• Aquaterra, Wereldforum over de Ontwikkeling van Delta- & Kustgebieden: 10-12 februari 2009, Amsterdam, Nederland
• WQA Aquatech USA 2009: 17 - 20 maart 2009, Rosemont (IL), VS


Opmerking voor de redactie (niet voor publicatie):
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Marieke Leenhouts, Communications & PR Manager van Amsterdam RAI op telefoonnummer +31(0)20 - 549 2327 of per e-mail op [email protected]

Trefwoorden: Aquatech, Internationaal, Prijs, Vakbeurs, Water, Watertechnologie