Nieuwe categorieën International Aquatech Innovation Award

Nieuwe categorieën International Aquatech Innovation Award van Aquatechtrade

Door: Aquatechtrade  21-06-2006
Trefwoorden: Water, Watertechnologie, Aquatech

Deadline inschrijvingen Innovation Award Aquatech Amsterdam nadert

NIEUWE CATEGORIEËN INTERNATIONAL AQUATECH INNOVATION AWARD

De International Aquatech Innovation Award wordt dit jaar voor de vijfde maal uitgereikt tijdens Aquatech Amsterdam 2006 – ’s werelds meest toonaangevende vakbeurs op het gebied van proces-, afval en drinkwater. De prestigieuze prijs is een instituut geworden binnen de branche en wordt uitgereikt aan de exposant van de beste innovatie in de waterindustrie. Voor het eerst dit jaar worden er in vier categorieën genomineerden voor de prijs aangewezen. Vervolgens wordt uit elke categorie één product/dienst gekozen als categoriewinnaar. De algemene winnaar van de International Aquatech Innovation Award 2006 wordt gekozen uit de vier categoriewinnaars. De winnaars worden op dinsdag 26 september, tijdens de opening van Aquatech Amsterdam 2006 in Amsterdam RAI, bekend gemaakt.

De ontwikkeling van nieuwe technologieën en producten is cruciaal voor het voortbestaan van de waterindustrie. Amsterdam RAI, organisator van de beurs en de International Aquatech Innovation Award, wil met de competitie het belang van innovaties in de waterbranche benadrukken. De vier categorieën voor genomineerden zijn:
• Waterbehandeling
• Transport & Opslag
• Meet & Regeltechniek
• Point of Use

Een deskundige jury beoordeelt de inschrijvingen op basis van originaliteit, toepasbaarheid (technisch, economisch, haalbaarheid) en duurzaamheid (milieu, veiligheid, efficiënt energieverbruik).

Amsterdam RAI heeft begin april alle exposanten van Aquatech Amsterdam 2006 opgeroepen hun meest spraakmakende innovaties in te schrijven voor de wedstrijd. De deadline voor de inschrijving is 16 juni. Op dit moment hebben ruim 30 bedrijven reeds één of meerdere producten aangemeld. Begin augustus maakt de jury de innovaties bekend die genomineerd zijn voor de prijs. Alle genomineerden tonen hun inzendingen op de beursvloer van Aquatech Amsterdam 2006 in de speciale vitrines op de verschillende AquaStages.

Internationale vakjury
De prestigieuze Award wordt toegekend door een deskundige vakjury, die dit jaar voor het eerst ook uit internationale professionals bestaat. De leden van de jury zijn:
• prof.dr.ir. W.G.J. van der Meer
Vitens Laboratorium & Procestechnologie / TU Twente
Directeur Vitens Laboratorium en Procestechnologie
• ir. J.J.M. van de Worp
Vereniging voor Energie, Milieu & Water VEMW
Senior beleidsadviseur Energie
• prof. ir. J.H.J.M. van der Graaf
Technische Universiteit Delft (TU Delft)
Hoogleraar water management civiele techniek
• ir. J.M.J. Leenen
Stichting Toegepast Onderzoek Waterbeheer (Stowa)
Directeur Stowa
• drs. H.J. Gastkemper
Stichting RIONED
Directeur van Stichting RIONED
• ir. P. Kamp
Provinciaal Waterbedrijf Noord-Holland
Manager ontwikkeling en innovatie
• ir. J.T. van der Zwan
KIWA
Directie-adviseur
• prof. ir. J.C. van Dijk
KIWA / TU Delft
Wetenschappelijk ingenieur
• drs. R. Hopman
KIWA Industrie & Water
Manager KIWA Industrie en Water
• prof.dr.ir. C.J.N. Buisman
Wetsus
Scientific director

Award winnaars
Het winnen van de Award zet een product en bedrijf extra in de schijnwerpers. Zo won in 2004 de Amerikaanse firma TriSep met ‘SpiraSep’ de Award. In 2002 was het Nederlandse Waterblock winnaar met de ‘Watershell’.

Over Aquatech
Aquatech is ’s werelds meest toonaangevende vakbeurs voor proces-, drink- en afvalwater. Het beursprogramma toont een uitgebreid overzicht van de laatste ontwikkelingen op het gebied van drink-, afval- en proceswaterbehandeling, riolering, transport, distributie en opslag, meet- en regeltechniek, onderzoek en advies. Aquatech richt zich op alle professionals uit de waterketen en trekt zowel nationaal als internationaal beleidsmakers, specialisten en operationeel georiënteerde vakmensen. Meer informatie is te vinden op www.aquatechtrade.com.

De eerstvolgende edities van Aquatech vinden plaats op:
• Aquatech Amsterdam 2006: 26-29 september 2006, Amsterdam, Nederland
• WQA Aquatech USA 2007: 27-31 maart 2007, Orlando, Florida, USA

Amsterdam, 9 juni 2006

Noot voor de redactie / niet voor publicatie
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Marieke Leenhouts, Communications & PR manager van Amsterdam RAI, tel.: +31 (0)20 549 2327, e-mail: m.leenhouts@rai.nl.

Trefwoorden: Aquatech, Water, Watertechnologie