Staatssecretaris Huizinga opent Aquatech China

Staatssecretaris Huizinga opent Aquatech China van Aquatechtrade

Door: Aquatechtrade  24-01-2008
Trefwoorden: Water, Beurzen, Waterbehandeling

STAATSSECRETARIS HUIZINGA OPENT AQUATECH CHINA
Internationale waterwereld verovert China

Amsterdam, 23 januari 2008 – Mevrouw Tineke Huizinga, Staatssecretaris van Verkeer en Waterstaat, verzorgt de opening van Aquatech China op 21 mei 2008 in Shanghai. De toonaangevende internationale vakbeurs voor proces-, drink- en afvalwater wordt voor de eerste keer gehouden van 21 tot en met 23 mei 2008 in Shanghai. De heer Keijts, Directeur-Generaal van Rijkswaterstaat, zal eveneens als lid van de VIP-delegatie bij de opening aanwezig zijn. Naar verwachting zal van Chinese zijde ook een hoge delegatie van regeringsvertegenwoordigers de opening bijwonen.

Unieke mogelijkheden in China
Het potentieel van China, met zo’n 1,3 miljard inwoners en een economische groei in de dubbele cijfers, is breed uitgemeten. China’s aanmelding bij het WTO (Wereldhandelsorganisatie) en de Olympische Spelen van 2008 hebben dit proces alleen maar versneld. Doordat de exponentiële groei van de steden en de toename van de commerciële en industriële productie, ligt er een zware druk op de waterinfrastructuur van het land. Deze ontwikkelingen creëren unieke mogelijkheden voor ontwikkelaars in de waterindustrie en gerelateerde bedrijven.

Nederland heeft veel ervaring en een goede reputatie als het gaat om waterbehandeling, transport en opslag van water, en meet- en regeltechniek. De Aquatech vakbeurzen, voor het eerst gehouden in 1964 in Amsterdam, zijn in de loop van de jaren dan ook uitgegroeid tot een toonaangevend internationaal platform voor de waterindustrie.

Ondersteuning van belangrijke lokale partijen
Aquatech wordt georganiseerd door Amsterdam RAI in samenwerking met de China Council for the Promotion of International Trade (CCPIT). De beurs wordt ondersteund door de International Water Association (IWA), de Water Quality Association (WQA), CHC Business Development en Bridge.

Momenteel hebben reeds meer dan 200 bedrijven uit China en de rest van de wereld zich aangemeld als exposant. De beursvloer van de Shanghaimart Expo is voor 87 procent gevuld. Naast de gebruikelijke beursactiviteiten is er ook een IWA-congres. Meer informatie is te vinden op www.aquatechtrade.com.

******
Over Aquatech
Aquatech is een portfolio met de meest toonaangevende vakevenementen ter wereld op het gebied van proces-, drink- en afvalwater technologie. Het beursprogramma biedt een compleet overzicht van de meest recente ontwikkelingen op het gebied van waterbehandeling, transport & opslag, procescontrole & -automatisering en point of use. Aquatech richt zich op professionals in alle terreinen van de waterindustrie en trekt beleidsmakers, specialisten en andere partijen aan die de technologie in de praktijk toepassen. Meer informatie is te vinden op www.aquatechtrade.com.

De Aquatech kalender:
• WQA Aquatech USA 2008: 25-28 maart 2008, Las Vegas (NV), VS
• Aquatech China: 21-23 mei 2008, Shanghai, China
• Aquatech Amsterdam: 30 september-03 oktober 2008, Amsterdam, Nederland
• Aquaterra, Wereldforum over de Ontwikkeling van Delta- & Kustgebieden: 10–12 februari 2009, Amsterdam, Nederland

Note for the editor, not for publication
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Marieke Leenhouts, Communications & PR Manager bij Amsterdam RAI. T. +31(0)20 - 549 2327, E. [email protected]

Trefwoorden: Aquatech, Beurzen, Water, Waterbehandeling