Topconferenties tijdens Aquatech Amsterdam 2008

Topconferenties tijdens Aquatech Amsterdam 2008 van Aquatechtrade

Door: Aquatechtrade  28-03-2008
Trefwoorden: Congres, Conference, Iwa

Nauwere samenwerking IWA en Aquatech

TOPCONFERENTIES TIJDENS AQUATECH AMSTERDAM 2008

Amsterdam, 25 maart 2008 - De International Water Association (IWA), Amsterdam RAI (organisator van Aquatech Amsterdam) en Waternetwerk hebben de details bekendgemaakt van het congresprogramma dat tegelijkertijd met de Aquatech Amsterdam beurs plaatsvindt. De drie hoofdthema’s zijn industrial water treatment, membrane plants, en de Millennium Sanitation Goals. De onderwerpen van de congressen zijn nauwkeurig afgestemd op de kennisbehoefte van zowel bezoekers als deelnemers aan de beurs.

Van 30 september tot en met 3 oktober zullen professionals op het gebied van water vanuit de hele wereld naar Amsterdam komen voor Aquatech Amsterdam. ‘s Werelds meest toonaangevende beurs op het gebied van proces-, drink- en afvalwater, heeft een gevestigde reputatie als het gaat om uitwisseling van kennis en ervaring. Dit jaar werken IWA en het Aquatech project team nog nauwer samen tijdens de organisatie van het evenement om eenieders activiteiten en ambities nauwkeurig op elkaar af stemmen.

“De onderwerpen die worden behandeld tijdens de conferenties weerspiegelen de behoeften van Aquatech bezoekers wat betreft het vergaren van kennis,” legt Paul Reiter, Executive Director van de IWA, uit. “Om de maximale synergie te bereiken tussen de congressen en de beurs zijn de onderwerpen van de conferenties in overeenstemming met de actuele thema’s die vandaag de dag spelen in de waterindustrie. Hierdoor verschaffen wij bezoekers en deelnemers de ultieme mogelijkheid om de meest up-to-date informatie uit te wisselen.”

Millennium Development Goals on Sanitation (30/9 en 1/10)
De uitvoering van de Millennium Development Goals on Sanitation ligt achter op schema en een van de doelen van dit congres is om dit onderwerp een nieuwe impuls te geven en hoog op de politieke agenda te houden. Best practices en case studies over water partnerhips worden onder de loep genomen. Ook is er ruimte voor innovaties, de implementatie van nieuwe sanitaire concepten en het vastleggen van innovatieve sanitaire oplossingen in een sociaalruimtelijke context.

Design and Operation of Membrane Plants for Water, Wastewater, Industrial Effluents (1/10 en 2/10).
De doelstelling is om kennis en ervaring op het gebied van membraansystemen voor de behandeling van drink-, proces- en afvalwater te bevorderen. Het congres stimuleert internationale samenwerking met betrekking tot membraanresultaten, het reduceren van kosten, energieverbruik, procesintegratie, en afvalproductie en het benadrukt het belang van voorbehandeling.

Industrial Water Treatment Systems (2/10 en 3/10)
Dit nieuwe congres richt zich op waterontwikkelingen vanuit een industrieel perspectief, waaronder het gebruik en hergebruik van water, de behoefte aan op maat gemaakte oplossingen voor de vraag naar water, de behandeling en verwijdering van afvalwater, energieverbruik en CO² uitstoot. Leveranciers bespreken nieuwe technologieën en trends in de waterindustrie.

De congressen worden in het Engels gehouden.

*******
Over Aquatech
Aquatech is een portfolio met de meest toonaangevende vakevenementen ter wereld op het gebied van proces-, drink- en afvalwater technologie. Het beursprogramma biedt een compleet overzicht van de meest recente ontwikkelingen op het gebied van waterbehandeling, transport & opslag, procescontrole & -automatisering en Point of use. Aquatech richt zich op professionals van alle terreinen van de waterindustrie en trekt beleidsmakers, specialisten en andere partijen aan die de technologie in de praktijk toepassen. Meer informatie vindt u op www.aquatechtrade.com.

De Aquatech kalender:
• Aquatech China: 21-23 mei 2008, Shanghai, China
• Aquatech Amsterdam: 30 september-03 oktober 2008, Amsterdam, Nederland
• Aquaterra, Wereldforum over de Ontwikkeling van Delta- & Kustgebieden: 10-12 februari 2009, Amsterdam, Nederland
• WQA Aquatech USA 2009: 17 - 20 maart 2009, Chicago (Rosemont)(IL), VS


Opmerking voor de redactie (niet voor publicatie):
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Marieke Leenhouts, Communications & PR Manager van Amsterdam RAI op telefoonnummer +31(0)20 - 549 2327 of per e-mail op m.leenhouts@rai.nl.

Voor meer informatie over de International Water Association kunt u contact opnemen met Adrian Puigarnau, Programmes Officer IWA, T +31 (0)70 3150 782, e-mail: adrian.puigarnau@iwahq.org.

Trefwoorden: Aquatech, Conference, Congres, Iwa