Henk, de eerste gezonde glossy voor de bouw

Henk, de eerste gezonde glossy voor de bouw van Arbouw

Door: Arbouw  18-08-2008
Trefwoorden: Gezonde Voeding, Leefstijl, Medische Keuring

Henk, de eerste gezonde glossy voor de bouw!
Arbouw, 14 augustus 2008

Op 10 september 2008 is het zover.
Dan verschijnt Henk, de eerste gezonde glossy voor de bouw. Een uniek magazine over leefstijl, boordevol informatie, tips, ervaringen en adviezen om voldoende te bewegen en net even iets gezonder te eten. Henk heeft een glossy uitstraling maar Henk is wel echt en puur. Henk vertelt de verhalen van echte mensen, bouwvakkers, die hart hebben voor hun vak en dit zolang mogelijk willen uitvoeren in een gezond lijf.

Wie is Henk?
Henk is een vitale bouwvakker, is goed in conditie en zit lekker in zijn vel. Henk is een vakman en doet zijn werk met veel overgave en toewijding. Henk let op zijn voeding en beweegt naast zijn werk voldoende door in zijn vrije tijd hard te lopen en te fietsen. Dit is ook nodig, want om zijn werk te kunnen uitvoeren, is het belangrijk dat hij fit is en fit blijft. Dat geldt niet alleen voor Henk, maar ook voor al zijn collega’s in de bouw.

Waarom Henk?
Het lichaam in conditie houden, vitaal zijn en blijven is belangrijk voor iedereen ongeacht je leeftijd. Zeker als je, zoals op de bouwplaats, vaak zwaar fysiek werk verricht. Bovendien vermindert een fit en gezond lijf de kans op hart- en vaatziekten. Daarom richt Arbouw zich met Leeftijdsbewust arbobeleid ook op leefstijl. Uit onderzoek van Arbouw blijkt dat 64% van de volwassenen in de bouw kampt met overgewicht en 15% obesitas heeft. Dat is meer dan het landelijk gemiddelde waar ongeveer 50% overgewicht heeft en 10% lijdt aan obesitas. Het probleem neemt toe naarmate de bouwvakker ouder wordt. Arbouw wil wat aan dit probleem doen en heeft daarom Henk in het leven geroepen. Henk vraagt op een originele en toegankelijke manier aandacht voor een gezonde leefstijl.

Hoe krijg ik Henk?
Henk wordt in een beperkte oplage verspreid door de arbodiensten. Werknemers die het Pago bezoeken en een medische keuring ondergaan krijgen Henk van de bedrijfsarts uitgereikt als zij een BMI hebben van ≥ 25. Henk maakt deel uit van het persoonlijk advies van de bedrijfsarts over leefstijl. Deze persoonlijke benadering is belangrijk omdat mensen eerder bereid zijn om aan hun fitheid te werken als ze afzonderlijk worden benaderd.
Voor iedereen die ook werk wil maken van zijn leefstijl, maar de komende maanden niet opgeroepen is voor het Pago of geen te hoge BMI heeft, is Henk vanaf 10 september 2008 digitaal te bekijken op www.henkindebouw.nl.


Trefwoorden: Bouwvakker, Gezonde Voeding, Leefstijl, Medische Keuring