AFM houdt Business Class nauwlettend in de gaten

Door: Autoriteit Financiële Markten  05-09-2006
Trefwoorden: Finance

AMSTERDAM (redactie BeursOnline)-De Autoriteit Financiele Markten (AFM) kijkt nauwlettend naar de uitzendingen van het televisieprogramma Business Class van de zakenman Harry Mens, waarin Geert Schaaij - voormalig directeur van International Asset Management (IAM) - regelmatig beleggingsadviezen afgeeft. Dat heeft AFM-woordvoerder Werner van Bastelaar tegenover de financiële website BeursOnline gezegd. Afgelopen zondag heeft Schaaij het aandeel Acomo (Amsterdam Commodities) getipt. Het aandeel staat inmiddels 8,5% hoger met handelsvolumes die ruim twintigmaal hoger zijn dan normaal.
De toezichthouder heeft de uitzending van afgelopen zondag bekeken en geeft aan de situatie nog steeds nauwlettend te volgen. Dat geldt voor alle handel in aandelen waarbij de volumes aanzienlijk hoger zijn dan normaal. Volgens de AFM heeft Schaaij "op het eerste gezicht" aan de wet voldaan doordat hij tijdens de uitzending van gisteren verklaard heeft geen belang in Acomo te hebben.
De AFM heeft in juli aangifte gedaan tegen Schaaij die ervoor betaalt om in het televisieprogramma van Harry Mens beleggingstips te verstrekken. Hij kan, zo zegt AFM-woordvoerder Van Bastelaar, zijn activiteiten in afwachting van een eventuele rechtszaak gewoon voortzetten omdat hij (nog) niet is veroordeeld. Schaaij kwam destijds in opspraak omdat hij het aandeel van beddenfabrikant Dico aanprees, zonder zijn eigen positie in dat fonds bekend te maken. Alle commotie leidde ertoe dat Schaaij vertrok als directeur van IAM; sindsdien verdient hij de kost als zelfstandig beleggingsadviseur.

Trefwoorden: Finance

Contact Autoriteit Financiële Markten

Website - Geen ingevoerd

E-mail - Geen ingevoerd

Deze pagina afdrukken

Share