DataBalk past VIM toe binnen Omega

Door: Batavia Groep  23-02-2009

Amsterdam, 23 februari 2009 - DataBalk gaat de applicatie VIM (VastgoedInformatieModel) van Batavia Groep als aanvulling op haar bestaande totaaloplossing Omega aanbieden. Hiermee is het VIM binnen Omega SVB ook beschikbaar voor gebruikers van VIM. In het kader van deze afspraak hebben Batavia Groep en DataBalk een samenwerkingsovereenkomst getekend tijdens de beurs Bouw & ICT in de jaarbeurs Utrecht.

Jeroen van Vliet, directeur Batavia Groep: “De samenwerking tussen DataBalk en Batavia Groep biedt woningcorporaties de mogelijkheid om een stap verder te gaan. Onze applicatie VIM wordt gevoed met primaire informatie uit Omega (en Kompas) en vice versa wordt Omega gevoed met strategische informatie uit VIM. Die gegevens kunnen gebruikt worden bij de uitvoering van de operationele processen. De samenhang tussen beide applicaties zal zondermeer leiden tot een optimalisatie van de werkprocessen binnen woningcorporaties. Het maakt de cirkel rond.”

Daniel Boers, directeur Wonen DataBalk: “De samenwerking met Batavia Groep geeft DataBalk de mogelijkheid haar totaalpropositie Omega verder te verdiepen en te verbreden. De applicatie VIM van Batavia Groep komt beschikbaar als integrale oplossing binnen Omega SVB (strategisch vastgoed beleid) en gaat naadloos samenwerken met andere modules van Omega. Het biedt onze klanten één integrale oplossing zodat de processen – van beleid tot de dagelijkse operatie – optimaal op elkaar worden afgestemd.”

Over Batavia Groep
Batavia Groep ondersteunt woningcorporaties met het doorlopen van de beleidscyclus, met zowel software als adviesdiensten. Het VastgoedInformatieModel (VIM) maakt het de beleidsmaker van een woningcorporatie mogelijk om: de vastgoedportefeuille te analyseren, de strategievorming te rationaliseren en te documenteren, de voorgenomen strategieën te toetsen en de strategiekeuzen naar operationele processen te implementeren. Kijk voor meer informatie op www.bataviagroep.nl

Over DataBalk
DataBalk is al jaren succesvol in het aanbieden van ICT-oplossingen voor woningcorporaties. De corporatie evolueert steeds meer van woningbeheerder naar dienstenaanbieder. Door gebruik te maken van klant-, keten- en kennisintegratie maakt DataBalk het de corporatie mogelijk om optimaal in te zoomen op hún klant: de huurder. DataBalk biedt met Omega de ultieme oplossing voor de integratie van diensten. Kijk voor meer informatie op www.databalk.nl