Samenwerking Johma & Wageningen Universiteit

Door: Begeer En Blaak  22-09-2008
Trefwoorden: Uniq, Johma

De WUR en Johma werken samen aan de ontwikkeling van nieuwe technologieën voor het produceren van salades en onderscheidende producten in koelvers. Doel is onder meer de versheid van salades verder te verbeteren en tot een optimale combinatie van gezondheid en smaak te komen. De onderzoekers van WUR gaan nauw samenwerken met het Food Innovation Centre van Johma, dat behoort tot het Engelse Uniq concern, een toonaangevende speler in de levensmiddelenbranche.

Versterking innovatiekracht
Johma is marktleider op het gebied van koelverse salades en wil deze positie verder uitbouwen. Gerichte innovatie past bij de lange termijn visie van het bedrijf. Door een langdurige samenwerking aan te gaan met Wageningen Universiteit, mede mogelijk gemaakt door subsidies, wordt het mogelijk om nieuwe technologieën te ontwikken en toe te passen. Deze samenwerking zal leiden tot de ontwikkeling van een serie gloednieuwe saladeproducten voor Johma.

Stroomversnelling
“Wij zien grote groeikansen in de salademarkt door het ontwikkelen van gezonde salade producten voor de dagelijkse eetmomenten. Door de kennis en innovatiecapaciteiten van de WUR te bundelen met ons Food Innovation Centre, dat wij recent hebben uitgebreid, zullen we onze innovatie in een stroomversnelling brengen. Vers, gezond en lekker zijn daarbij de kernwoorden” aldus Johma Algemeen Directeur Frank Mink.

Dr. Peter van den Elzen, Directeur van de Agrotechnology & Food Sciences Group van de WUR: “Na jaren van kostenbesparingen zien we steeds meer van onze klanten kiezen voor echte innovaties om zich duurzaam te kunnen onderscheiden in de markt. Door samen te werken met de WUR wordt kennis gevaloriseerd en producten beter & gezonder gemaakt, hetgeen perfect past in onze missie.”

Trefwoorden: Johma, Uniq

Contact Begeer En Blaak

Website - Geen ingevoerd

E-mail - Geen ingevoerd

Deze pagina afdrukken

Share