Aquafox bespaart half miljard liter water in 2007

Door: Bengelmedia  14-07-2008
Trefwoorden: Catering, Horeca, Water

“Half miljard liter water bespaard dankzij AquaFox”

Amsterdam, 3 juli 2008. AquaFox is er binnen twee jaar in geslaagd om, met een besparing van meer dan een half miljard liter water per jaar, een sterke bijdrage te leveren aan het reduceren van het watergebruik binnen de horeca in Nederland.

Resultaten
Sinds 2006 heeft AquaFox meer dan 2000 geautomatiseerde systemen geleverd aan de horeca in Nederland. De systemen leveren een besparing tot 30.000 liter drinkwater per spoelbak per maand. Voor horecaondernemers scheelt dit zo’n 900,- euro per jaar.

Duurzaam
Horeca ondernemers omarmen de zorg voor het milieu door duurzaam te ondernemen, zolang de investeringen niet te hoog zijn en terugverdiend kunnen worden. AquaFox biedt een slimme oplossing die bij intensief gebruik binnen een jaar terugverdiend is. Van kleine kroegen tot hotels van de grote ketens kunnen met AquaFox hun steentje bijdragen.

Ondernemers van naam
Victor van der Knaap, manager van de lounge in NH Grand Hotel Krasnapolsky: “We hadden al vaker gehoord van het AquaFox systeem. Ander hotels van de NH keten werkten hier al mee. Het leek ons de moeite waard om het systeem ook in onze vestiging te proberen. Omdat hiermee kosten bespaard kunnen worden, maar ook omdat wij als NH hotel graag iets goeds willen doen voor het milieu.”

Uitbereiding
Bauke Bokma de Boer, bedenker van AquaFox: “In de Nederlandse markt kennen de horeca ondernemers ons na twee jaar al goed. Onze klanten weten dat de kwaliteit van het spoelwater beter wordt en er tegelijkertijd water en geld wordt bespaard. Nu richten we ons actief op de hotelmarkt. AquaFox is ook erg geschikt voor F&B outlets van hotels want hier zijn de besparingen fors.”

Toekomstperspectief
Deze Nederlandse uitvinding bewijst dat kleine ondernemingen in staat zijn duurzame producten te ontwikkelen die niet alleen de milieubelasting verminderen maar ook economisch interessant zijn, zonder overheidssubsidies, Mits het product ook op commerciële wijze is ontwikkelt. Met het kwaliteitsverhogende AquaFox systeem gaat Bauke Bokma de Boer vanaf dit jaar ook de buitenlandse markt betreden.

EINDE PERSBERICHT
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ter informatie voor de redactie:
AquaFox is een geautomatiseerd systeem dat de kwaliteit van het spoelwater bewaakt en tegelijkertijd enorme waterbesparing (en daarmee kostenbesparing) realiseert. Het systeem telt het aantal gespoelde glazen en geeft weinig water en zeep wanneer het rustig is in de horecaonderneming en meer water en zeep wanneer het druk is. Ieder glas wordt stralend schoon en de kwaliteit van getapte biertjes verbetert aanzienlijk. Het product van de ondernemer (een glas drank) wordt zo beter gepresenteerd wat resulteert in tevreden klanten.
AquaFox werkt samen met SUN bierglasreiniger van Unilever. Daarnaast ondersteunen Heineken, Grolsch en Inbev Aquafox in de distributie vanwege de stijging van de kwaliteit van het getapte bier.
Voor meer informatie kunt u zich wenden tot :
AQUAFOX NEDERLAND
Binckhorstlaan 36
2516 BE 's-Gravenhage

Trefwoorden: Aquafox, Catering, Duurzaam, Energie, Horeca, Water, Waterbesparing,