Kunstverkoop steeds meer online

Kunstverkoop steeds meer online van Blikopkunst

Door: Blikopkunst  14-05-2009
Trefwoorden: Onderzoek, Crisis, Resultaten

Uit het onderzoek komt naar voren dat meer dan de helft van alle kunstenaars ervaart dat de verkoop van hun werken tijdens de crisis is gedaald. Voor een meerderheid van de kunstenaars is de kunstverkoop een deel of de belangrijkste bron van inkomsten. Toch lijkt de kunstenaar positief gestemd aangezien 86% aangeeft te verwachten dat zij de komende jaren meer via internet gaat verkopen. Zo ziet driekwart van de ondervraagde kunstenaars meer voordelen in het verkopen van kunst online dan in een galerie. De meest voorkomende redenen hiervoor zijn dat het bereik groter is en dat het goedkoper is om online kunst te verkopen. Bij een galerie gaat vaak zo’n 50% van de prijs van het schilderij als commissie naar de galerie en houdt de kunstenaar na aftrek van kosten weinig over.

BlikOpKunst
BlikOpKunst speelt hier goed op in, doordat de kunstenaar kosteloos een eigen online galerie kan aanmaken om zichzelf te presenteren en zijn of haar werk tentoon kan stellen. Zo maakt BlikOpKunst het voor het grote publiek mogelijk om echte unieke kunstwerken in huis te halen tegen de meest aantrekkelijke prijzen. Daarnaast neemt zij de communicatie en marketingactiviteiten voor kunstenaars uit handen, zodat het bereik voor de kunstenaar vergroot wordt.

Eenvoudig zoeken, betrouwbaar kopen, van kwaliteit genieten
Via de speciaal ontwikkelde website is het mogelijk om gericht te zoeken naar een passend kunstwerk dat in verschillende interieurs bekeken kan worden. Vervolgens kan een bestelling worden geplaatst en met iDEAL betaald worden. De betaling wordt pas aan de kunstenaar overgemaakt nadat het kunstwerk is thuisbezorgd en naar volle tevredenheid aan de muur hangt.

Trefwoorden: Blikopkunst, Crisis, Kunstmarkt, Kunstverkoop, Onderzoek, Resultaten,