Industrieel Design Nieuws | februari 2008

Door: Bluelarix Designworks  19-02-2008
Trefwoorden: Industrieel Design

Y-Water


Y Water Inc uit Los Angeles lanceert Y-Water: een drankje met weinig calorieen en met vitamines. Het zit in een Y-vormige verpakking en is ontworpen door Yves Behar.
 

De vrolijke, drie dimentionale Y vorm inspireerde Yves Behar tot de naam Y Water. Wanneer het flesje leeg is wordt het een speeltje. Het kan met behulp van biologisch afbreekbare rubberen Y-knots, een soort verbindingsstukjes, aan andere flesjes verbonden worden. Op die manier worden ruimteschepen, dieren, robots, of andere dingen gemaakt, alles wat een creatief kind zich kan voorstellen.

Globus


Globus is een persoonlijk mobiel werkstation dat flexibiliteit geeft dankzij de roterende stoel en de uittrekbare tafel top. Je kunt met of zonder een laptop werken. Je kunt het werkstation op wielen naar een plaats rijden waar je wilt werken, het openen en gaan werken.

Laptop Tas


Wonder Trends nam de foto-realistische route met hun laptop tas, genaamd: Macbook Air Laptop Sleeve. De tas is gemaakt van polymicrofiber met een neoprene afwerking.

Antoshka


Waarom is het beertje Antoshka anders? Omdat hij nooit zijn achterwerk laat zien. Hoe hij ook gedraaid wordt, hij blijft je aankijken met zijn vriendelijke ogen...

Nieuwe producten bedenken
Wij vinden dat het verstandig is om blijvend nieuwe producten te bedenken, producten te ontwerpen en te ontwikkelen. Betere producten, die beter aansluiten bij de wensen van consumenten of zakelijke klanten. Betere producten, met minder materiaal, met slimmere functies. Producten die het leven aangemaker maken, die mooi zijn, die een verrijking zijn voor de maatschappij.
Gebruiker centraal
Er zijn goede brainstorm en andere technieken om nieuwe producten te bedenken, maar meestal zult u zelf al ideeen hebben. Uiteindelijk kent u de markt en het is veiliger om voor een markt die u goed kent nieuwe producten te bedenken.

Bedenken vanachter de tekentafel is niet meer van deze tijd. U zult uw klanten, of dat nu consumenten of bedrijven zijn, willen betrekken bij het ontwerpproces, door de gebruiker centraal te stellen.

Met behulp van verschillende eenvoudige tools voor observatie en vooral goed leren kijken en luisteren is veel te doen. Het gaat erom te komen met producten of productverbeteringen die aansluiten bij de gebruiker, diegene die er dagelijks mee moet en mag werken. Uw product kan het verschil maken tussen genot of ergernis voor veel mensen in het dagelijks leven.


Bluelarix Nieuws
Sinds de introductie van de Design Testdrive begin dit jaar hebben wij verschillende interessante productontwerp projecten opgestart, waarbij de eerste stap bestaat uit een Design Testdrive.

Met een bedrijf in Moscow zijn serieuze gesprekken gaande over de ontwikkeling van een complete lijn van universele auto accesoires voor de Russische markt, zoals een universele armsteun, universele asbak en universele park distance control.

Bluelarix Designworks blijft actief worstelen met de uitdagingen van duurzaam ontwerpen. Waarom worstelen? Omdat het niet zo eenvoudig is. Het moet verder gaan dan iets minder verbruik, een aantal goede materialen en dan een groene sticker erop plakken. Wij willen samen met onze klanten kijken naar andere verdienmodellen, systemen om effectief producten na de levenscyclus terug te kunnen halen en mogelijkheden om de grondstoffen uit oude producten opnieuw toe te passen in nieuwe producten. Heeft u ideeen of interesse op dit vlak? Neem contact met ons op om te kijken of we samen verder kunnen komen. lees meer over ons en ons werk op onze site>


Design Testdrive

Als u voor het eerst overweegt om een ontwerpbureau in te schakelen, dan kan onze Design Testdrive een goede mogelijkheid zijn om eens kennis te maken. Voor beperkte kosten kunnen we in samenwerking met uw bedrijf een concept ontwikkelen voor een nieuw of verbeterd product, binnen korte tijd. Zo krijgt u een goed gevoel hoe het is om samen te werken met een ontwerpbureau en wordt direct de basis gelegd voor een mooi nieuw of verbeterd product.

Lees meer over de Design Testdrive op onze website>
Vraag direct de Design Testdrive aan via ons reactieformulier>


Trefwoorden: Industrieel Design