Industrieel Design Nieuws | januari 2008

Door: Bluelarix Designworks  18-01-2008
Trefwoorden: Productontwikkeling, Industrieel Design

Design Testdrive (nieuw)
Bluelarix Designworks biedt vanaf heden de mogelijkheid om tegen een vooraf afgesproken vaste prijs een mooi en realistisch product concept te genereren. Dit is een uitgelezen kans voor bedrijven om kennis te maken met een industrieel ontwerpbureau en te kijken of de samenwerking bevalt. Klant reacties op dit initiatief zijn erg positief.Inhoud van de Design Testdrive
Tijdens de Design Testdrive wordt de gebruikelijke route van strategie, gebruikerswensen, product specificaties, conceptontwikkeling, design gevolgd. Maar dan op een beknopte wijze, met vooral aandacht voor vormgeving en gebruikerswensen. Op basis van videobeelden of observaties van gebruikers en beknopte achtergrond gegevens gaan de ontwerpers van Bluelarix Designworks aan de slag en komen via schetsen tot een nieuw product concept. Dit concept wordt uitgewerkt in 3D CAD, zodat een helder presentatie plaatje ontstaat.

Tijdens de Design Testdrive komen alle aspecten, zoals maakbaarheid, duurzaamheid, functionaliteit, materialen, kleuren en vormen aan bod, zodat een realistisch product concept ontstaat. Natuurlijk is het product concept na de Design Testdrive nog niet klaar om direct in productie te nemen, maar heeft de klant wel voor enkele duizenden euro's een goede basis, dat met verder bijschaven een functioneel, mooi en bijzonder product kan worden.

Vraag een Design Testdrive aan via onze website>

Bluelarix Nieuws
Momenteel zijn diverse productontwerp projecten onder handen, waarbij zowel design, techniek, ergonomie en interactie een rol spelen. In samenwerking met Bluelarix Designworks is de CrossMate(R) ontworpen en is een prototype gemaakt. Het product is succesvol beschermd met een octrooi en gesprekken over de licentie rechten vinden plaats met een aantal wereldwijde spelers op de markt voor gereedschappen.

De CrossMate(R) is een klein handig en mooi vormgegeven hulpmiddel dat het leven van de betonboorder aangenamer maakt. Het hulpmiddel zorgt voor een aanzienlijke tijdswinst bij het aftekenen, voor een betere positionering van de geboorde gaten en voor minder fouten. We hopen in het tweede kwartaal van 2008 de eerste foto's aan het publiek te kunnen tonen.

De Tensio+ heeft zijn uiteindelijke vorm gekregen en een volledig nieuw design zorgt voor een uitstraling die ongekend is tot nu toe in de papierindustrie en een innovatief meetprincipe moet een nauwkeurigheid van meten opleveren die alle andere instrumenten van vandaag overtreft. De eerste concepten en foto's zullen aan het publiek worden getoond op de beurs in Stockholm, eind mei 2008.

lees meer over ons en ons werk op onze site>

Industrieel Design Nieuws

Geinspireerd?


Het idee was om een toetsenbord te maken dat bestaat uit een touchscreen en daardoor dus vrij programeerbaar is. Studio 'Art Lebedev' uit Moskou kwam met de 'Optimus Tactus'. Op een of andere manier doet ons dit wel erg sterk denken aan een ander erg succesvol product...

eWash


De eWash is een compacte wasmachine, ontworpen door Levente Szabo van de Moholy-Nagy University of Art & Design, in Hongarije. De machine heeft een normale wasinhoud, maar gebruikt een speciale soort noten uit India naast waspoeder voor de reiniging.

Pebble


Ontworpen door Laura Pandelle van de Ecole Boulle, Frankrijk. De Pebble is een apparaat waarmee gekookt kan worden door middel van zonne-energie. Kleine zonnecellen zijn gelijmd aan het oppervlak van het deksel.

Nieuws over producten, ideeen en industrieel ontwerpen in het algemeen zijn verzameld van verschillende bronnen, zoals Core77, Product Design Forum, het Red Dot Design Zentrum en andere bronnen.

Trefwoorden: Industrieel Design, Productontwikkeling