Industrieel Design Nieuws | juli 2008

Door: Bluelarix Designworks  18-07-2008
Trefwoorden: Design, Product, Ontwerpbureau

Toaster


Dankzij de creatieve benadering van "Zuse" heeft de vraag "hoe zou je je brood willen hebben?" een nieuwe dimentie gekregen. Geinspireerd door de aloude matrix printers heeft de Oostenrijkse studio Inseq Design een compacte toaster gemaakt die je brood in kunst kan veranderen. Nu lijkt de vraag "welke resolutie heeft jouw toaster?" niet meer totale onzin te zijn....

Haard


De "Retro" van Eco EcoSmart™ Fire is een mooie mobiele rookloze haard. Geinspireerd door de vormen van de 60-er jaren verwarmt het zachte en gezellige design met haar diepe kleuren je bijna al zonder vuur.

Kraan


De Arwa-twinflex kraan geeft een nieuwe dimentie aan je keuken, iedere morgen opnieuw. De uitstroomopening van de kraan kan precies gedraaid worden waar het nodig is. De Trigon mengtechnologie is erg effectief, ook ecologisch gezien omdat het niet alleen helpt om minder water te verbruiken, maar ook om de maximale uitstroom temperatuur te verlagen. Daarnaast is het arwa-twinflex systeem hygienisch en eenvoudig te onderhouden.

Kalender


Het is geen geheim dat bubblewrap een enorme aantrekkingskracht heeft op de meesten onder ons. Met deze bubblewrap kalender kun je letterlijk een nieuwe dag aanbreken. Het probleem blijft: je mag maar een luchtbel per 24 uur verbreken. Als we nu ook nog werden voorzien van een paar "dozen met geduld"...

Rugtas fiets


Erg interessant concept van een rugtas fiets: een paar stappen transformeer je de fiets tot rugzak. Blijft de vraag: wie draag nu wie?

Mok met geheugen


Collega's hoeven niet meer dienbladen te gebruiken met aanwijzigen hoe de afdeling haar koffie drinkt. En uw collega's zullen u niet meer boos aankijken als u voor de vierde keer op een dag de suiker bent vergeten in de thee. Mooi idee.

Redesign


Naast het ontwerpen van nieuwe producten, komt het geregeld voor dat een bestaand product verbeterd moet worden. Soms gaat het alleen om een vernieuwd uiterlijk, een facelift, maar veel bedrijven willen ook kosten besparen door producten te optimaliseren zodat ze goedkoper worden om te produceren. Of men wil milieuvriendelijker produceren, met andere materialen, of bepaalde reststoffen uit de oude producten inzetten voor de productie van de nieuwe.

Nieuwe vormgeving of technische update
Het kan ook zijn dat er technisch een update van het product moet komen, zodat de functionaliteit van de vorm verbetert, de interactie verbetert of andere aspecten zoals veiligheid en betrouwbaarheid verbeteren. Het kan zeer zinvol zijn om uw team van productontwikkelaars te laten bijstaan door een ontwerpbureau, om frisse input en kennis van buiten het bedrijf aan te trekken.

Total costs of ownership
Een traject van design, engineering of volledige productontwikkeling en product optimalisatie is weliswaar niet goedkoop, maar wanneer u winst boekt met lagere productiekosten, verbeterde functionaliteit of verbeterde omzetcijfers door het nieuwe product, dan is de investering zeker de moeite waard. Doel is om de totale "costs of ownership" te verlagen.

Samen met onze partners kunnen we een breed spectrum van hoog geavanceerde analyse tools gebruiken om uw producten te optimaliseren, waaronder:

  • verbetering in industrieel design, styling, vormgeving, branding en product strategie
  • kwaliteitsverbeteringen van onderdelen en assemblies door analyses met FEM
  • statisch gedrag van producten en onderdelen onder complexe krachten
  • dynamisch gedrag onder complexe dynamische krachten
  • voorspelling van eigen frequenties, kinematische analyse, voorspelling van product betrouwbaarheid
  • analyse van failure modes, effects and criticality (FMECA)
Lees meer over onze werkwijze>


Uitbreiding personeel
Het team van Bluelarix Designworks is in juli uitgebreid met een jonge ambitieuze industrieel ontwerper, Eelco Siebring. Hij zal allround worden ingezet op verschillende projecten. Een warm welkom voor Eelco.

Personal care designVoor een internationaal opererende multinational in consumenten electronica werkt Bluelarix Designworks momenteel aan het herontwerpen van een haartang. Het ontwerp zal model staan voor een complete lijn van personal care producten voor de Europese markt. We bedanken Veldman Kappers voor de samenwerking in het onderzoekstraject.

Bekijk meer van onze projecten>

Trefwoorden: Design, Ontwerpbureau, Product