Industrieel Design Nieuws | Juli 2009: Vakantie, Wasara, B-touch Telefoon

Door: Bluelarix Designworks  20-07-2009
Trefwoorden: Design, Innovatie, Ontwerpbureau

Stepboard


Bent u een beetje uitgekeken op uw skateboard? Probeer deze! Het zijn twee boards op een frame en door het achterste board te pompen ontstaat de voortstuwing.

Tea Code


Een ringvormige boei voor theezakjes. Door het koort van de zakjes om deze ring te draaien hoeft u het niet meer uit het hete water te vissen.

B-touch Telefoon


Innovatieve mobiele telefoon voor blinden. Een vermindering van het zicht verhindert niet de gevoeligheid van deze telefoon. Het combineert een touch screen met Braille, stem gestuurde bediening en programmas, navigatie, boeklezer en object herkenning.

Wasara wegwerp servies


De nieuwe serie servies van Wasara is gemaakt van speciaal materiaal: rietpulp en afval van suikerriet. Het is daardoor een speciaal en ecologisch concept. Vooral de bijzonder mooie vormgeving maakt het moeilijk te accepteren dat dit inderdaad wegwerp servies is.

Nosegay
De vorm van deze kruidenhouders is geinspireerd door bloemen. Zowel in glas uitvoering als in wit porcelijn laten ze uw kruiden bloeien.

Sokken


Dit is de hippe moderne versie van de Victoriaanse tafelkleden en een grote uitdaging voor uw fantasie, want op dit moment zijn er nog geen dress-codes voor tafelsokken...

Smaak Lepel


Een lepel van de toekomst. Het is eenvoudig te gebruiken, u snijdt iets met een sterke smaak en doet het in de roze lepel. Daarna legt u de witte lepel eroverheen, ze passen goed in elkaar. Dan begint u te eten, bijvoorbeeld uw soep, en u heeft de smaak van de soep gecombineerd met de smaak uit de lepel bij iedere hap.

Great Insight


Hoe kan zo iets eenvoudigs als een punaise verbeterd worden dat je er bijna verliefd op wordt? Dit is een punaise met daaraan een magneet en een los element met metaal. De punaise gaat in de muur, dan het paper over de magneet, metalen elementje erover en klaar is kees. Geen gaatjes meer in het papier. En het metalen elementje is tevens een bescherming over de naald.

Vakantie 

Wij wensen jullie allemaal een hele goede vakantie. Of u gaat reizen of dicht bij huis blijft: hou uw ogen open. Wanneer u rustig op een terrasje zit te genieten van een drankje zou u al observerend zomaar op een goed idee kunnen komen.De echte kunst van het ontdekken zit niet in het vinden van nieuwe landen maar in het kijken met nieuwe ogen, zei Marcel Proust. We wensen u veel observeer plezier.

Microfactory MOW 
Massa productie is goedkoop, maar het resultaat daarvan is dat we meer en meer in een confectie maatschappij leven waarin iedereen min of meer dezelfde producten heeft die niet helemaal op ons zijn toegesneden. Fabricage op kleine schaal zou beter zijn, het zou onze individuele wensen beter kunnen vervullen, maar is erg duur.Om een meer diverse wereld te creeren, zou een toekomst scenario kunnen zijn dat mensen gedownloade ontwerpen thuis gaan fabriceren. Bekijk het Microfactory MOW project en laat u inspireren door mogelijke nieuwe richtingen en mogelijkheden.Dit is een mobiele snijmachine die lichte plaat materialen zoals karton, polypropyleen en hout tot een dikte van 2 mm kan snijden. De gebruiker kan een ontwerp downloaden en het via bluetooth versturen naar de MOW. Deze begint zichzelf te orienteren via de 4 kabels en snijt het patroon in het materiaal.Bekijk de video om de MOW snijmachine in het echt te zien werken op YouTube


Uw voordelen 
Wij houden van het ontwerpen van producten die ons leven eenvoudiger, veiliger en interessanter maken. Onze productontwerpen zijn niet zomaar nieuwe vormen voor bestaande producten, maar een kleine stap in de toekomst.

bekijk uw voordelen om met ons samen te werken /


Wat levert industrieel design u op? 
Industrieel design wordt steeds meer als een strategisch instrumentgebruikt. Investeren in industrieel design kost geld, maar levert u hetveelvoudige op. Dat laat onderzoek zien.
 • creeer nieuwe producten en inkomensstromen
 • concureer op innovatie, niet op prijs
 • zorg voor betere productkwaliteit en flexibiliteit
 • stimuleer de export
 • trek nieuwe investeringen aan
Lees het onderzoek en ontdek hoe industrieel design u kan helpen: naar het onderzoek /


Groei door creativiteit 
Design in combinatie met slimmeproductontwikkeling is een zeer krachtig instrument om uwbedrijfsdoelen te bereiken. Groei, een betere marktpositie, nieuwesegmenten, onderscheidende producten, hogere marges, meer herkenning.

Lees hoe we u kunnen ondersteunen met design en productontwikkeling: Design diensten /Design Testdrive: de beste design start
 • 1,5 uur briefing om het project door te nemen en op te starten.
 • gebruikersonderzoek
 • functiebepaling met morfologische kaart 
 • styling document om de vormgeving onderscheidend te maken van concurrenten 
 • 3 concepten met aandacht voor vormgeving, functionaliteit, conceptueel model, constructie, onderhoud, ergonomie, usability, interactive design, etc. door middel van handschetsen 
 • 1,5 uur meeting om samen een keuze te maken voor het beste concept
 • 1 visualisatie in 3D van het gekozen concept
 • documentie op CD 
 • Nederlands top-design met aandacht voor gebruikerservaring

Meer informatie?
Bespreek uw plannen met ons via ons reactieformulier / PDMA
Bluelarix Designworks heeft zich aangemeld voor een lidmaatschap van de PDMA, de product development & management association en is geaccepteerd als lid deze maand.

Snooc
De Snooc, een van de eigen producten van Bluelarix Designworks, is gepubliseerd in twee vooraanstaande Britse life style bladen, ICON en Onoffice.

Twitter / RSS
Twee alternatieve manieren om onze nieuwsbrieven te ontvangen is via Twitter of onze RSS feed. U kunt onze RSS feed lezen via de volgende link: RSS feed / en onze Twitter pagina via Bluelarix at Twitter /

Mobiele website
Voor diegenen die onze website via hun iPhone of PDA's willen lezen is er een mobiele versie van onze website gelanceerd, met een samenvatting van de artikelen van de normale website. De mobiele website is te vinden op: m.bluelarix.com

Lancering van Capto
De Capto, een klemgereedschap voor de papierindustrie, is nu klaar voor productie. De klem is succesvol getest en net na de zomer zal het product door Feltest Equipment in productie worden genomen en op de markt worden gebracht.

Trefwoorden: Design, Innovatie, Ontwerpbureau, Productontwikkeling