Industrieel Design Nieuws | maart 2008

Door: Bluelarix Designworks  16-03-2008
Trefwoorden: Ontwerp, Industrieel Design

Nokia Morph Concept


De toekomstige generatie mobiele toestellen worden flexibel en elastisch, volgens Nokia. Het toepassen van nanotechnologie maakt het mogelijk om toestellen te maken die zelfreinigend, transparant en flexibel zijn en verschillende gedaantes kunnen aannemen. Waarschijnlijk zal het nog vele jaren duren voor dit beschikbaar komt, maar wij vinden het concept buitengewoon krachtig.

Bekijk het filmpje van Nokia op YouTube>

Plastic Tops
Een erg leuk product van Jorre van Ast, een Nederlandse ontwerper. Door verschillende plastic tops te schroeven op glazen potten veranderen ze in handige voorwerpen met een nieuwe functie. Wie volgt met dit soort ideeen voor een totale make-over van producten?

Numbrella


Voor 50 dollar kunt u de trotse eigenaar worden van een hands free paraplu. De vraag of u belachelijk over straat gaat met de Numbrella is een kwestie van smaak. Een ding is zeker: de paraplu zal niet omklappen. Toch zult u volgens ons behoorlijk natgeregend op het werk verschijnen...

Lego for Apple


Altijd al gedroomd van virtuele Lego? PlayNYC komt nu met een Lego applicatie voor de iPhone en iPod Touch die het mogelijk maakt om terug te keren naar uw kinderjaren en te genieten van Lego creaties zonder dat iemand het merkt.

Knijpers


Een nieuwe generatie knijpers. Niet voor de was, maar om allerlei klusjes voor u op te knappen, zoals het vasthouden van kabels of het tegenhouden van boeken op de plank.

Dragons' Den


Bluelarix Designworks is benaderd door BlueCircle, het productiebedrijf dat het televisieprogramma Dragons' Den maakt voor de KRO. Als u ideeen hebt voor een nieuw product, maar de investering niet rond krijgt, dan zou u mee kunnen doen aan het programma.

Begin mei gaat de KRO van start met een tweede seizoen van het televisieprogramma Dragons' Den met ondernemers die ervan dromen om hun briljante idee voor een nieuw product, bedrijf, film of dienst te verwezenlijken. De kandidaten krijgen eenmalig de kans om hun idee zo goed mogelijk te presenteren aan de vijf succesvolle investeerders, de dragons. Lukt het de pitcher een dragon te overtuigen dan kan deze in ruil voor de investering een aandeel krijgen in de nieuwe onderneming.

Het programma wordt gepresenteerd door Jort Kelder. De dragons zijn onder andere Annemarie van Gaal, Henk Keilman en Willem Sijthoff. Als u meer informatie wilt, of u wilt aanmelden, dan kunt u rechtstreeks contact opnemen met Bluecircle. U kunt ook ons een email sturen, dan verwijzen wij u door naar de juiste persoon binnen Bluecircle. Wij kunnen u eventueel ook helpen om de presentatie van het productidee uit te werken.

Stuur ons een email>

Projecten


Voor Homburg Machinehandel is een volledig nieuw ontwerp gemaakt van een draincleaner. Ook voor industriele, agrarische of professionele toepassingen heeft industrieel design een grote toegevoegde waarde om producten te creeren die mooi, functioneel en onderscheidend zijn.

Hybride Scooter
Behalve de uiteenlopende projecten voor opdrachtgevers is Bluelarix Designworks ook bezig met een aantal interessante eigen ontwikkelingen. Een van die ontwikkelingen is een scooter die hybride techniek aan boord heeft. Het gaat om een volledig nieuwe technologie, zodat de scooter op lpg of biogassen kan rijden en tevens puur elektrisch.

Wij zijn voor dit project nog op zoek naar partners die productie faciliteiten hebben, verstand hebben van voertuigtechniek en eventueel een distributienetwerk tot hun beschikking hebben. Mocht u interesse hebben in samenwerking in dit project, neem dan contact met ons op. stuur ons een email>

Operationeel
Bluelarix Designworks investeert in nieuwe hardware en software om de groei qua projecten op te vangen. Als anticipatie op projecten die binnenkort zullen worden opgestart zijn er gesprekken gevoerd met nieuwe medewerkers, zodat we snel kunnen inspelen op de groeiende vraag naar industrieel design en ontwikkeling van nieuwe producten. In de voorjaarperiode is het de bedoeling om een of twee stagiars de mogelijkheid te geven te werken aan een aantal projecten.

Kennis
Sinds enige tijd werken wij met een nieuwe in eigen huis ontwikkelde design management tool: de Design Process Checklist. Tijdens iedere fase in het proces helpt deze tool ons om tientallen aspecten in het ontwerpproces te evalueren. Die aspecten zijn onder gebracht in 5 hoofdgroepen: product strategie, technologie, duurzaamheid, design en markt.

Internationalisering
Bluelarix Designworks wordt steeds meer ook door internationale bedrijven gevonden. Behalve de intensieve contacten met een aantal Russische bedrijven, worden ook de eerste contacten opgebouwd met Chinese bedrijven, die interesse hebben in het laten ontwerpen van hun nieuwe producten.

lees meer over ons en ons werk op onze site>

Trefwoorden: Industrieel Design, Ontwerp