Industrieel Design Nieuws | mei 2008

Door: Bluelarix Designworks  19-05-2008
Trefwoorden: Design, Innovatie, Industrieel

One


Thomas Owens is een jonge product designer. Zijn laatste project is een stijlvolle fiets, die niet alleen alle voordelen van fietsen biedt, maar tevens is voorzien van een elektrisch aandrijfsysteem.

Phonofone II


De Phonofone is een passieve speaker voor bijvoorbeeld een iPod. Zonder gebruik te maken van stroom of batterijen gebruikt de Phonofone het aloude principe van de hoorn-akoestiek om de audio output van een apparaat te versterken tot 55 decibel. Dat is niet genoeg voor een leuk feestje, maar wel voor op kantoor of als achtergrond bij een etentje.

Hot Streak Kettle


Een concept van Gareth Battensby. In deze waterkoker zijn de verwarmingselementen van keramiek gemaakt en draaien rond om een evenwichtige verhitting van water te verkrijgen. De elementen zijn in 3 zone's verdeeld, afhankelijk van de hoeveelheid te verwarmen water worden alleen de onderste, onderste en middelste of alle elementen ingeschakeld.

Geo


De ontwerpers van JVC plaatsen 12 speakers in een 12-vlakkige kubus en omkleedden het geheel met een bolvormige behuizing. Om een sferische geluidstechnologie te bereiken, zijn de bolvormige speakers mobiel gemaakt.

De Geo speakers kunnen hoog worden opgehangen, zodat het geluid verder de kamer in gaat, maar het kan ook op vloerniveau worden ingesteld als de situatie daar om vraagt. Deze beweging wordt door de 3 kabels gerealiseerd.

Tensio+


De Tensio+, een innovatief en mooi meetinstrument voor de papierindustrie, is bijna klaar voor de beurs en de live presentatie aan het publiek in Stockholm. Lees meer over de Tensio+>


Design is de strategie
Producerende bedrijven moeten zich onderscheiden op de wereldmarkt, maar hoe? Het antwoord ligt om de hoek. Nederlandse ontwerpbureaus zijn vooraanstaand in Europa en krijgen steeds meer opdrachten vanuit het buitenland.

Hun ontwerpen staan bekend om hun hoge functionaliteit, zonder franje. Veel producenten en ontwerpbureaus hebben elkaar echter nog niet gevonden. Het is kortom tijd om kennis te maken met de designwereld.
Lees verder>


The Designers Accord
Bluelarix Designworks ondersteunt The Designers Accord. Wij delen actief met andere bedrijven en ontwerpbureaus kennis over duurzaam ontwerpen en we geloven in het collectief bouwen aan meer kennis op dit gebied.
Bluelarix Designworks adopts the Designers Accord>
Meer over de Designers Accord>


Bedrijfsnieuws

  • de website van Bluelarix Designworks is vanaf nu ook beschikbaar in het Bulgaars. Wij merken dat er een groeiende interesse bestaat voor product design vanuit Oost Europa. Binnenkort wordt de site ook volledig in het Duits gepubliceerd.
  • afgelopen week heeft Bluelarix Designworks een nieuwe opdracht ontvangen voor het design van een nieuw huishoudelijk apparaat. Binnenkort kunnen we hier meer van laten zien.


Design Testdrive

Als u voor het eerst overweegt om een ontwerpbureau in te schakelen, dan kan onze Design Testdrive een goede mogelijkheid zijn om eens kennis te maken. Voor beperkte kosten kunnen we in samenwerking met uw bedrijf een concept ontwikkelen voor een nieuw of verbeterd product, binnen korte tijd. Zo krijgt u een goed gevoel hoe het is om samen te werken met een ontwerpbureau en wordt direct de basis gelegd voor een mooi nieuw of verbeterd product.

Lees meer over de Design Testdrive op onze website>
Vraag direct de Design Testdrive aan via ons reactieformulier>

Trefwoorden: Design, Industrieel, Innovatie, Productontwikkeling