Onze visie op industrieel design

Door: Bluelarix Designworks  08-07-2009
Trefwoorden: Ontwikkeling, Innovatie, Ontwerpbureau

5 thema’s
Wij geven antwoorden op vijf thema’s die belangrijk zijn voor bedrijven die producten verkopen, produceren of laten ontwikkelen.

Gebruiksvriendelijk: dagelijks observeren wij mensen, hun gedrag, hun omgang met producten. Ieder project, hoe klein ook, is gericht op de gebruiker. We praten, observeren, interviewen, spelen rollen en ontwerpen concepten en producten die het leven van de gebruiker beter, veiliger, spannender en interessanter maken.

Technologie: wij speuren dagelijks naar nieuwe technologieën, nieuwe concepten, nieuwe materialen en passen ook steeds nieuwe elementen toe in onze ontwerpen. Daarom experimenteren we meer en kunnen ook in uw projecten komen tot producten die echt iets nieuws hebben: nieuwe combinaties van materialen, nieuwe functionaliteit, slimmere technologie.

Onderscheidend: in onze vormgeving zoeken we naar vormen die zich onderscheiden van de concurrenten, maar ook vormen die passen bij de doelgroep, die eenvoudig en duidelijk zijn. De vormgeving kan lineair, organisch, geometrisch, minimalistisch of mathematisch zijn. Met versiering of juist sober, kinetisch, krachtig of gestroomlijnd. Doel is dat het nieuwe product past bij uw identiteit, dat het overbrengt waar uw bedrijf voor staat en het u voorsprong geeft op uw concurrenten.

Prijs: wij zijn onafhankelijk en produceren niet zelf. Wij hebben intensieve contacten met vele leveranciers binnen vele lopende projecten en zijn daarom in staat om voor ieder project steeds de laatste stand van zaken op het gebied van productie te achterhalen en samen met leveranciers nieuwe wegen te bewandelen. Dat levert nieuwe inzichten en goede productieprijzen op voor uw product. En uiteindelijk is de prijs die u betaalt per product, als het product in productie gaat, veel belangrijker dan de ontwikkelkosten.

Duurzaam: wij vinden dan mensen lang moeten kunnen genieten van goede producten, dat producten robuust zouden moeten zijn en een emotionele waarde zouden moeten oproepen, zodat ze met zorg behandeld worden door hun gebruikers. En dat producten eenvoudig ontmanteld moeten kunnen worden zodat materialen opnieuw gebruikt kunnen worden. Of dat bepaalde modules eenvoudig verwisseld kunnen worden op het moment dat de technologie een stap verder is.


 
Uw design & business voordelen
 • design, mechanische engineering, elektronica engineering en software engineering onder een dak
 • goede prijs / kwaliteit verhouding
 • de mogelijkheid om ook producten te ontwikkelen die tot nu toe niet in uw programma voorkwamen, waarvoor u tot nu toe geen specialistische kennis bezat
 • u krijgt een strategische partner die u helpt om uw bedrijfswaarden en kwaliteit te vertalen in design en nieuwe producten
 • integratie van eco-design in de productontwikkeling door middel van onze design checklist
 • toegang tot universele kennis, die wij binnen andere projecten hebben opgedaan
 • flexibele bouw van prototypes door middel van onze externe werkplaatsen

Uw financiele en organisatorische voordelen
 • een transparant aanbod: alle kosten zijn verdeeld in blokken per fase en kunnen eenvoudig gecontroleerd worden
 • wekelijks inzicht in de financiele en projectmanagement zaken middels de project balance sheet die u per email wordt gestuurd
 • een slanke structuur, door een lange en succesvolle samenwerking met ons kunt u uw eigen ontwikkelingsafdeling klein houden
 • de mogelijkheid om vaste levertijden af te spreken van het ontwerp en prototypes
 • exacte kostenstructuur en inzicht middels facturatie
 • een geringere kans op bedrijfsspionage door middel van goede geheimhouding regelementen en het feit dat uw ontwikkeling buiten de deur plaats vindt. 

Trefwoorden: Industrieel Design, Innovatie, Ontwerpbureau, Ontwikkeling, Productontwikkeling