Product Design Nieuws: Piel, Cable Sketch, Mercedes, 360 paper bottle

Door: Bluelarix Designworks  27-04-2009
Trefwoorden: Design, Innovatie, Ontwerpbureau

Piel
Speciale schoenen voor zwangere vrouwen, waarbij comfort voorop staat, verpakt in een vrolijk ontwerp.

Cable Sketch


Als je de situatie niet kunt veranderen, dan misschien wel onze perceptie. Kabels verstoren vaak de esthetische gevoelens van mensen, laat staan van ontwerpers. Kyung Sunghyun en Jeon Geehee keken vanuit een ander perspectief naar de situatie.

Mercedes
Dit ontwerp lijkt op de Benz Patent Motor Car uit 1886 en heeft zijn weg gevonden naar de toekomst. De wagen integreert nieuwe generatie technologieen zoals drive-by-wire besturing met een joystick en een emissie vrij brandstofcel systeem.

360 Paper Bottle
De 360 Paper Bottle is de eerste in zijn soort in de wereld. Het is een echte milieuvriendelijke oplossing voor het probleem van plastic flessen. Totaal recyclebaar.

Wheelbarrow


De nederige kruiwagen opnieuw uitgevonden volgens Matt Moriarty, met interessante combinatie van objecten.

Dentris
Dentris is ontworpen door Clemens Auer uit Wenen, Oostenrijk en is de eerste mobiele verzorgingsunit voor tandheelkundige operaties die ingezet kan worden bij patienten die aan huis zijn gebonden of thuis worden verpleegd.

Aurea


Aurea is een verzameling van drie frames die kunnen worden gebruikt als afdroogrek of opslag voor koppen, borden en flessen. Zo eenvoudig en toch erg bruikbaar.

Teapot
Deze bijzondere theepot van Vessel Ideation geeft u een nieuwe mooie ervaring bij het maken van thee. Het is mogelijk om de theepot direct op het fornuis te laten koken en daarna de thee direct in te gieten. De pot zelf, genaamd "One" is gemaakt van roestvaststaal met een email coating en een siliconen rubber die tegen hoge temperaturen is bestand. Dit maakt het mogelijk om de thee in de pot te koken en het toch daarna met de hand op te pakken. De ornamenten dienen als temperatuur indicator, als het water heeft gekookt verschijnen de ornamenten.

Design maakt gelukkig


Design criticus Don Norman laat zijn blik vallen op schoonheid, plezier en emotie wanneer hij kijkt naar design dat mensen gelukkig maakt. Hij noemt drie emotionele elementen die goed ontworpen producten moeten bevatten om succesvol te zijn.

Over Don Norman:
Don Norman is de auteur van de klassiekers " The Design of Everyday Things", "Emotional Design: Why We Love (or Hate) Everyday Things" en "The Design of Future Things"

Met een PhD in Psychologie is hij de medeoprichter van het usability consultancy bedrijf Nielsen Norman Group en was eerder Vice President of Research bij Apple Computers en hoofd van Apple's Advanced Technology Group (ATG), later genoemd Apple Research Laboratories.  

Trefwoorden: Design, Innovatie, Ontwerpbureau, Product Design, Productontwikkeling