Product design nieuws: Siftables, X30 rolstoel, Snooc, ATC brandblusser

Door: Bluelarix Designworks  17-02-2009
Trefwoorden: Innovatie, Product, Ontwerpbureau

Kleurijke kurken


Slim idee van Monkey Business: universele kurken, onafhankelijk, vrolijk en gewild.

ACT Brandblusser


De nieuwe ACT brandblusser van Sigrun Vik is een goed voorbeeld van hoe design en in dit geval brandveiligheid hand in hand kunnen gaan. Deze elegante brandblusser kan de brandoefeningen wel eens leuk gaan maken.

Robot motorfiets


Igarashi Design presenteerde een revolutionair concept van een robot motorfiets. Omdat de motor wordt bereden door een robot is het veel nauwkeuriger, en dat is niet slecht als men bedenkt dat de makers verschillende records willen breken op het MotoGP circuit.

X 30 rolstoel


De nieuwe generatie rolstoel door de deense ontwerper Ulrik Svenningsen is sterk, duurzaam en eenvoudig te manouvreren op hellingen en drempels. Het maakt ook het instappen en uitstappen uit de stoel makkelijker.

Blight


Zelfs als je in een appartement leeft en niet kunt beschikken over een dak, dan nog kun je meedoen aan de hype om iets met zonnecellen te doen, dankzij dit idee van Vincent Gerkens die zonnecellen inbouwde in de luxaflex.

Salad Dish


Een elegante en eenvoudige salade kom, als boodschapper van de komende lente. Design uit Zweden.

Fastronauts
Ontworpen door Sara Paculdo. Deze dingen zijn 'zoals pedometers, maar dan op een heel ander niveau'. Dit zijn speeltjes die worden opgeladen door ze op de fiets te bevestigen of ze over de vloer te rollen. Dit leert kinderen om te gaan met energie productie op een speelse manier. Overgewicht bij kinderen, batterijen op de afvalhoop - Fastronauts heeft de oplossing voor deze problemen.Wat levert industrieel design u op? 

Industrieel design wordt steeds meer als een strategisch instrument gebruikt. Investeren in industrieel design kost geld, maar levert u het veelvoudige op. Dat laat onderzoek zien.
  • creeer nieuwe producten en inkomensstromen
  • concureer op innovatie, niet op prijs
  • zorg voor betere productkwaliteit en flexibiliteit
  • stimuleer de export
  • trek nieuwe investeringen aan
Lees het onderzoek en ontdek hoe industrieel design u kan helpen: naar het onderzoek /


Snooc

Voor de Europese markt ontwierp Bluelarix Designworks een hoge kwaliteit personal care product, die past bij een hippe doelgroep die veel aandacht besteed aan uiterlijke verzorging. meer over Snooc /


Siftables


Deze blokjes zijn het speelgoed van de toekomst. Ze kunnen rekenen, muziek maken en praten met hun vrienden. bekijk de video over Siftables /


Flexibiliteit versus gebruiksgemak


Naarmate de flexibiliteit van een systeem toeneemt, neemt het gebruiksgemak af.

De wisselwerking tussen flexibiliteit en gebruiksgemak wordt wel geillustreerd met het gezegde twaalf ambachten, dertien ongelukken. Flexibele ontwerpen bieden meer functies dan gespecialiseerde, maar zij voeren de functies minder efficient uit. Flexibele ontwerpen zijn per definitie complexer dan inflexibele. Daardoor zijn ze wel lastiger in het gebruik. Neem het Zwitsers legermes met zijn vele gereedschappen ter verhoging van zijn flexibiliteit. Deze instrumenten zijn minder bruikbaar en efficient dan de afzonderlijke gereedschappen, maar bij elkaar zijn ze zeer flexibel. De wisselwerking tussen flexibiliteit en gebruiksgemak bestaat, omdat de aangepaste flexibiliteit aan een grotere reeks ontwerpeisen moet voldoen. Dat betekent steevast niet alleen meer compromissen, maar ook meer complexiteit in het ontwerp. (1)

De wisselwerking tussen flexibiliteit en gebruiksgemak heeft implicaties voor de afweging van het relatieve belang van flexibiliteit versus gebruiksgemak in het ontwerp. Als het publiek inzicht heeft in zijn behoeften, hebben gespecialiseerde ontwerpen die hierop zo efficient mogelijk inspelen, de voorkeur. Als men zijn behoeften slecht kent, hebben flexibele ontwerpen die zich richten op een zo breed mogelijk pakket aan toepassingen de voorkeur.

(1) zie bijvoorbeeld: 'The invisible computer' door Donald A. Norman, MIT Press 1999 en 'The visable problems of the invisable computer, a skeptical look at information appliances' door Andrew Odlyzko, First Monday, 1999 vol. 4

Lees hoe we u kunnen helpen bij het ontwerpen van producten /


Groei door creativiteit 
Design in combinatie met slimme productontwikkeling is een zeer krachtig instrument om uw bedrijfsdoelen te bereiken. Groei, een betere marktpositie, nieuwe segmenten, onderscheidende producten, hogere marges, meer herkenning.

Lees meer:
Design ondersteuning voor grote bedrijven /
Product ontwerp voor innovatieve MKB ondernemers /


De beste manier om te starten  
De Design Testdrive is de beste manier om te starten met productontwikkeling en industrieel design. Speciaal voor innovatieve MKB bedrijven hebben we de Design Testdrive ontwikkeld: een praktisch, kort en overzichtelijk traject om een vliegende start te geven aan uw idee voor een nieuw product. Maar ook voor grotere bedrijven is het een prima tool om eens een klein project met ons te proberen.

Lees meer:
De beste manier om te starten met productontwikkeling /


Power tools voor reddingsdiensten
Momenteel wordt gewerkt aan een nieuwe generatie power tools voor reddingsdiensten die eenvoudiger en vooral lichter zullen worden. Dit project zal in samenwerking met de Hogeschool Windesheim worden uitgewerkt.

EF Dental Care
Vanaf eind januari is Bluelarix Designworks begonnen met de ontwikkeling van een nieuw product voor EF Dental Care. Binnenkort zal meer informatie vrijgegeven kunnen worden.

Capto
Nog een paar weken en dan zal een nieuw product voor Feltest Equipment worden gelanceerd, de Capto. Het gaat hier om een specifiek hulpmiddel voor de papierindustrie.

Bluelarix website
De site van Bluelarix Designworks (www.bluelarix.com) heeft een nieuw jasje gekregen, waardoor de informatie vanaf de hoofdpagina nog makkelijker toegankelijk is geworden.


Trefwoorden: Designbureau, Industrial Design, Innovatie, Inspiratie, Ontwerpbureau, Product