Product Design Nieuws | Sixth Sense, Sandviper, Firo, Nendo, Hono

Door: Bluelarix Designworks  19-05-2009
Trefwoorden: Design, Innovatie, Creativiteit

Sandviper
Geen sneeuw? Geen probleem! Volgens ontwerper Marc Bischoff zijn woestijn duinen of zeeduinen net zoveel fun, vooral als men uitgerust is met het juiste materiaal.

Firo
Koken op een open vuur is fascinerend. Buiten eten is ook leuk. De Firo is een buis met een lade erin. De lade bevat verschillende potten van keramiek. Elk van deze potten is dusdanig opgehangen dat ze altijd recht hangen. Leg de hele buis in het vuur en als het heet is, open de lade en neem de potten eruit. Elke pot heeft zijn eigen isolatie zodat het eten warm blijft.

Vazen
De vazen van Anika Engelbrecht geven veel plezier en ruimte voor persoonlijke creativiteit. Nadat ze met water zijn gevuld bollen de ballonnen op door de gaten van de vazen. Wij zijn ervan gecharmeerd.

Nendo


Verbazingwekkend hoeveel iemand kan creeren met een beweging, met het blazen van lucht in deze producten. High-tech materialen zijn gecombineerd met oude tradities en zo ontstaat dit woud van paddestoel achtige lampen. Het is de schoonheid van wabi-sabi: onvolmaaktheid, eenvoud en niet ideaal.

Hono
Sommigen zeggen dat elektrische lampen leven missen. Hier is Hono, geen kaars, en meer dan een lamp. Het is een ervaring met licht, met veel mysterie. Om de Hono aan te krijgen moet langs de top van de lamp worden gewreven met een speciale lucifer. En door te blazen gaat de lamp tijdelijk uit.

Lunacalante CD speler
Deze CD speler van Metaphys is door de helft gesneden, zodat een deel van de CD daadwerkelijk buiten het apparaat draait. Dit unieke effect wordt gecontrasteerd door speciale verlichting en het lijkt net alsof je het geluid kunt zien.

Spicy Hot Book
Dit prachtige boekje bevat pagina's die gemaakt zijn van kruiden. Dit zou het begin kunnen zijn van een nieuwe manier van kookboeken maken. U kunt gewoon een klein reepje van de kruidenpagina afscheuren om het gerecht op smaak te brengen.

Time


Dit is een ontwerp voor diegenen die in de stad leven en die hun gevoel van tijd verloren hebben. Zij kunnen dit gevoel herwinnen door het tijdsverloop te verbinden met het veranderen van de natuurlijke kleuren aan de hemel en de natuurlijke kleuren tijdens een maaltijd. De kleuren verschijnen vaag door reflectie in het servies en veranderen van oranje naar rood, via paars naar blauw, zoals de kleuren in de lucht.

Sixth Sense 

Stel je eens een draagbaar apparaat voor dat je de mogelijkheid geeft om met ieder willekeurig oppervlakte interactie te beleven. Een projector gekoppeld aan internet met slimme software geeft bizarre mogelijkheden: de vertraging van je vliegtuig wordt op het ticket geprojecteerd, de tijd op je arm of de toetsen van de telefoon op je handpalm.

Je kunt een video bekijken op de voorpagina van de krant, door een kaart navigeren op de tafel en Flickr gebruiken op iedere muur.
Het "Sixth Sense" systeem van Patti Maes haar Interfaces Group van het MIT Media Lab doet dit allemaal met een prototype dat gebouwd is met onderdelen die een waarde samen hebben van nog geen 300 dollar. Je kunt zelfs foto's maken door eenvoudig je handen in de lucht te houden en met je vingers een fotolijstje te vormen.

bekijk de video van dit project /
lees meer over de achtergronden van dit project /
lees meer over de rol van design /


Wat levert industrieel design u op? 
Industrieel design wordt steeds meer als een strategisch instrument gebruikt. Investeren in industrieel design kost geld, maar levert u het veelvoudige op. Dat laat onderzoek zien.
 • creeer nieuwe producten en inkomensstromen
 • concureer op innovatie, niet op prijs
 • zorg voor betere productkwaliteit en flexibiliteit
 • stimuleer de export
 • trek nieuwe investeringen aan
Lees het onderzoek en ontdek hoe industrieel design u kan helpen: naar het onderzoek /


Groei door creativiteit 
Design in combinatie met slimme productontwikkeling is een zeer krachtig instrument om uw bedrijfsdoelen te bereiken. Groei, een betere marktpositie, nieuwe segmenten, onderscheidende producten, hogere marges, meer herkenning.

Lees hoe we u kunnen ondersteunen met design en productontwikkeling: Full service design en productontwikkeling /Design Testdrive: de beste design start
 • 1,5 uur briefing om het project door te nemen en op te starten.
 • gebruikersonderzoek
 • functiebepaling met morfologische kaart 
 • styling document om de vormgeving onderscheidend te maken van concurrenten 
 • 3 concepten met aandacht voor vormgeving, functionaliteit, conceptueel model, constructie, onderhoud, ergonomie, usability, interactive design, etc. door middel van handschetsen 
 • 1,5 uur meeting om samen een keuze te maken voor het beste concept
 • 1 visualisatie in 3D van het gekozen concept
 • documentie op CD 
 • Nederlands top-design met aandacht voor gebruikerservaring

Meer informatie?
Bespreek uw plannen met ons via ons reactieformulier / 

Opdracht van IRS
Bluelarix Designworks heeft recent een opdracht ontvangen van IRS voor een nieuw domotica product met geintegreerde elektronica, wat na de zomer gelanceerd zal worden.

Objectivied
U zult nooit meer hetzelfde naar uw volgende tandenborstel kijken nadat u de film "Objectivied" hebt gezien, die ingaat op het doel en de processen die spelen bij industrieel design. Leer meer over het werk van industriele vormgevers en hoe we gestalte geven aan de toekomst. bekijk de trailer /

Projecten
Vier projecten die momenteel lopen komen steeds dichter bij hun einde, wat betekent dat we binnenkort de gelegenheid hebben om deze producten met foto's aan u te presenteren zodra de productie gaat lopen.

Duitsland
Vanaf begin juni wordt bij Bluelarix een educatief project gestart in samenwerking met een Duitse universiteit voor industrieel design. De samenwerking zal van start gaan met een aantal maanden waarin Anja von Oppeln bij ons zal meewerken in diverse projecten.

Trefwoorden: Creativiteit, Design, Innovatie, Inspiratie