Product Design Nieuws | Toilet Boek, Bamboolarule, Linea Sucree

Door: Bluelarix Designworks  18-06-2009
Trefwoorden: Design, Innovatie, Creativiteit

Toilet Boek
De wc wordt breed geaccepteerd als een plaats om te lezen. Maar er is een nieuw woord in opkomst: de wc-papier-triller. Koji Suzuki is de Japanese auteur van deze horror novelle in 9 hoofdstukken. Pas alleen op dat niemand sneller leest dan jij.

Platte lamp
Gemaakt van een plaat aluminium, met de laser gesneden en in combinatie met een power LED, functioneert deze lamp op twee knoopcellen.

Cherry


Geen fiets en geen motor, maar toch veel mobiliteit. Een creatieve oplossing, gebaseerd op organische vormgeving en elektrische voortstuwing.

Het juiste snoer


Een gebruikersvriendelijk idee met kleurrijke clips die de snoeren markeren. Nu heb je meer kans om het juiste snoer uit het stopcontact te trekken.

Tamago
De Tamago (Japans voor ei) bevat dit systeem zeven verschillende vormen die gecombineerd kunnen worden tot cijfers en letters. Het is een nieuwe lijn van 100% recyclebare kindermeubels. Met zachte ronde hoeken, lichtgewicht constructie en ergonomisch ontwerp baadt het kind in comfort en veiligheid.

Revolution Ball


De Revolution Ball is ontworpen om de oprolbare verlengsnoeren te vervangen door hun grootste problemen te overwinnen: snoeren die vastlopen bij het oprollen en de moeilijkheid van het in of uitrollen als de snoeren zijn verbonden (snoeren die beginnen te draaien)

Kanten zebrapad.


Terug naar de arts en craft: een zebrapad van kant.


Satisficing 
Op 11 april 1970 werd de Apollo 13 gelanceerd. Na 56 uur vond een elektrische storing plaats, de missie werd afgebroken en de bemanning moest vluchten van de commandomodule naar de maanlander. Helaas waren de kooldioxidefilters in de maanlander ontworpen voor 2 personen voor 2 dagen, de tijd die nodig was om een maanlanding te maken. Maar nu moesten drie astronauten de maanlander gebruiken om naar de aarde terug te keren, waarvoor ze 4 dagen nodig hadden.De vierkante kooldioxidefilters in de verlaten commandomodule hadden wel de juiste capaciteit, maar pasten niet in de filterkoker van de maanlander. Met behulp van de technici op aarde en beschikbare materialen zoals plastic zakken, karton van logboeken en plakband lukte het de astronauten om een geimproviseerde adapter te bouwen voor de vierkante grote filters.De oplossing werd direct in gebruik genomen. Het was verre van optimaal, maar werkte bevredigend.

Satisficing
Het is niet altijd de beste beslissing om te gaan voor een optimale oplossing. In bepaalde gevallen wordt de succeskans van een ontwerp groter door oplossingen die globaal voldoen (satisfice). Er zijn drie soorten problemen waar satisficing moet worden overwogen: zeer complexe problemen, door tijd sterk begrensde problemen of problemen waarbij alles wat extra is leidt tot verminderde opbrengst.

De ontwerpers van Swatch waren zich bijvoorbeeld bewust dat horloges met een nog hogere accuratesse de klanten niet extra aanspraken. Een accuratesse van minder dan een minuut op een dag was nauwkeurig genoeg. Deze "goed-genoeg" standaard stelde de ontwerpers van Swatch in staat hun inspanningen te richten op stijl en kostenbesparing in plaats van op een verdere optimalisering van de accuratesse.

lees meer over de rol van design /


Wat levert industrieel design u op? 
Industrieel design wordt steeds meer als een strategisch instrumentgebruikt. Investeren in industrieel design kost geld, maar levert u hetveelvoudige op. Dat laat onderzoek zien.
 • creeer nieuwe producten en inkomensstromen
 • concureer op innovatie, niet op prijs
 • zorg voor betere productkwaliteit en flexibiliteit
 • stimuleer de export
 • trek nieuwe investeringen aan
Lees het onderzoek en ontdek hoe industrieel design u kan helpen: naar het onderzoek /


Groei door creativiteitDesign in combinatie met slimmeproductontwikkeling is een zeer krachtig instrument om uwbedrijfsdoelen te bereiken. Groei, een betere marktpositie, nieuwesegmenten, onderscheidende producten, hogere marges, meer herkenning.

Lees hoe we u kunnen ondersteunen met design en productontwikkeling: Full service design en productontwikkeling /Design Testdrive: de beste design start
 • 1,5 uur briefing om het project door te nemen en op te starten.
 • gebruikersonderzoek
 • functiebepaling met morfologische kaart 
 • styling document om de vormgeving onderscheidend te maken van concurrenten 
 • 3 concepten met aandacht voor vormgeving, functionaliteit, conceptueel model, constructie, onderhoud, ergonomie, usability, interactive design, etc. door middel van handschetsen 
 • 1,5 uur meeting om samen een keuze te maken voor het beste concept
 • 1 visualisatie in 3D van het gekozen concept
 • documentie op CD 
 • Nederlands top-design met aandacht voor gebruikerservaring

Meer informatie?
Bespreek uw plannen met ons via ons reactieformulier / 


Tensio+ op de markt
Het bedrijf Feltest Equipment heeft de eerste serie Tensio+ verkochtdie over enkele maanden zullen worden geleverd. De Tensio+ is eendigitaal meetinstrument voor de papierindustrie die samen metBluelarix Designworks is ontwikkeld.

Product voor reddingsoperaties
BluelarixDesignworks heeft in samenwerking met een internationaal opererendbedrijf voor professionele reddingsequipment een nieuw productontwikkeld. Momenteel worden de laatste testen uitgevoerd zodat hetproducten over enkele weken op de markt kan worden gebracht.

Verbetering welzijn ouderen
In samenwerking met een student van de Universiteit Wuppertal werktBluelarix Designworks aan een nieuw product dat de communicatieervaring van ouderen zal verbeteren en bijdraagt aan het welzijn vandeze doelgroep. Geintereseerde partijen in samenwerking op het gebiedvan productie en distributie van een dergelijk product kunnen contactmet ons opnemen.

Ad Meliorem
Een van de beste bronnen om te komen tot betere producten zijnervaringen en irritaties van gebruikers met de hedendaagse producten.Daarom publiceren we producten waarvan gebruikers vinden dat er foutenof irritaties in zitten. Kijk op onze site /

Als u als gebruiker een product tegenkomt dat u irriteert of waarvan uvindt dat er fouten in zitten, stuur dan een foto en korte beschrijvingnaar ons via het adres: office[at]bluelarix.com


Bamboolarule
De Bamboolarule is een eenvoudig en slim idee. En uitgevoerd met liefde voor mensen die minder fysieke capaciteiten hebben. De natuurlijke karakteristiek van het bamboo materiaal is verder uitgewerkt in het product. Het is gestoomd en gebogen, zodat de lineaal eenvoudig opgepakt kan worden.

Ontwaken van de zintuigen


Een mooi design van houten pilaren voor in een bibliotheek. Verassend hoeveel associaties opgeroepen kunnen worden door de combinaties van woorden en hout, vormen en lettertypes, kleuren en texturen.

Linea Sucree


Scooters zijn voor snelheid. Ze verknoeien geen tijd om je ergens te brengen. De jongeren kunnen blij zijn met deze herontworpen en geoptimaliseerde scooters. Koop er eentje en ervaar de sensatie.

Door het licht van de wind


Een elektrische ventilator die in een armatuur geschroefd kan worden. Mooi, eenvoudig en een bruikbaar idee om licht te verruilen voor wind.

Trefwoorden: Creativiteit, Design, Industrieel Ontwerp, Innovatie