Thuis met beeld en geluid oefenen onder begeleiding

Thuis met beeld en geluid oefenen onder begeleiding van Brevidius

Door: Brevidius  27-06-2008
Trefwoorden: Fysiotherapie, Video, Fitness

Iedere zorgverlener heeft te maken met patienten die vaker zouden moeten oefenen dan zij doen. In een ideale wereld zouden deze mensen elke dag naar de fysiotherapeut gaan. Deze kosten worden echter niet vergoed. Hiervoor is nu een alternatief.

LiveWorkout.nl
Fysiotherapeuten hebben vanaf nu een optie om 15 patienten tegelijk op afstand te begeleiden terwijl zij aan het oefenen zijn. De therapeut doet de oefeningen voor en de patient doet deze na terwijl zij elkaar zien en horen.

Hoe werkt het?
De patient sluit een webcam aan op zijn computer en logt in op de website van zijn therapeut. Deze biedt volgens een rooster lessen aan. Eenmaal ingelogd wordt de patient verwelkomd door zijn therapeut en kan men ook nog met elkaar chatten. Daarna begint de les. Door de webcam kan de therapeut de patienten zien oefenen op een groot scherm of op een breedbeeld TV. Technisch gezoien kunnen er 15 deelnemers tegelijk mee doen aan een les. Onder het oefenen kan de patient vragen stellen aan de therapeut. Deze heeft de keuze om de vraag te beantwoorden zodat iedereen het antwoord kan horen of alleen de vragensteller.

Het effect
Patienten gaan vaker oefenen en door de herkenning neemt de therapietrouw toe waardoor de patient sneller beter wordt en de kwaliteit van leven verhoogd. Voor de therapeut is het een efficiënte manier van werken omdat men nu 15 deelnemers tegelijk kan behandelen. Bovendien biedt de therapeut een extra service aan zijn patienten.

Trefwoorden: Astma, Bewegen, Chronischzieken, Copd, Fitness, Fysiotherapie, Obesitas, Online, Reuma, Telemedicine, Telezorg, Video, Webcam,